Plakanmaize ar mocarellu un tomātiem

Plakanmaize ar mocarellu un tomātiem

Pašu gatavota maizīte, kuru patiesībā var cept gan uz pannas, gan ārā uz grila. Tik vienkārši un tik garšīgi. Bet vēl garšīgāk, kad vasarā pasniedz ar pašmāju saldiem tomātiem, „pārinieku” mocarellas sieru...

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
1,10h
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
1,20h

Sastāvdaļas:

  • 2 paciņas mocarellas (250 g)
  • 2 palieli tomāti, sagriezti palielos kubiņos
  • 6 bazilika lapiņas (ja vēlies, izmanto vairāk)
  • extra virgin olīveļļa, cik vēlies
  • izturēts balzamiko, cik vēlies
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

maizei:

  • 115 ml silta ūdens
  • 5 g sausā rauga
  • 2 ēd.k. saulespuķu eļļas
  • 250 g miltu
  • 5 g jūras sāls

Pašu gatavota maizīte, kuru patiesībā var cept gan uz pannas, gan ārā uz grila. Tik vienkārši un tik garšīgi. Bet vēl garšīgāk, kad vasarā pasniedz ar pašmāju saldiem tomātiem, „pārinieku” mocarellas sieru un, protams, kā gan bez labākā drauga bazilika. Vēl nedaudz extra virgin olīveļļas un balzamiko. Un kādam uzkodas, kādam vakariņas jau gatavas.

Pagatavošana:

  1. Lej bļodā siltu ūdeni, pievieno visas mīklas sastāvdaļas un samīci mīklu. Mīci apmēram 10 minūtes.
  2. Kad mīkla ir vijīga un maiga, liec to ar eļļu ietaukotā bļodā, pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liec siltā vietā, lai mīkla rūgst, kamēr palielinās apjomā uz pusi, apmēram 1 stundu.
  3. No mīklas izveido plakanas šķēles, kādas formās vēlies, un liec tās uz sakarsētas (bez taukvielām) pannas vai grila. Uz vidējas liesmas cep no vienas puses kādas 3–5 minūtes, līdz apakša ir gatava. Apgriez otrādi un turpini cept, līdz gatavs. 
  4. Kad tas izdarīts, ņem nost no liesmas. Liec uz liela šķīvja vai dēlīša, pa virsu kārto tomātus, saplūkātu mocarellas sieru un baziliku. Pārlej ar eļļu, pipariem, sāli un nedaudz saldenā balzamiko.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

IlzeV

08.09.2014 15:22

Sausā rauga vietā nevar izmantot svaigo? Un vai daudzums mainās?

maratonists

02.07.2011 20:00

Ļoti garšīgi, ik sevišķi "maizīte", sen biju domājis, kā tādas izcept!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas