Anšovu un saulē kaltētu tomātu tapenāde

Anšovu un saulē kaltētu tomātu tapenāde

Anšovi, saulē kaltēti tomāti, olīvas, baziliks, olīveļļa – visas Itāliju raksturojošās garšas. Tās visas sajauktas vienā mērcē – tapenādē. Tapenādes ir klasiskas gan Itālijai, gan Francijai, gan Spānijai...

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
5min
Kopējais laiks
15min

Sastāvdaļas:

  • 150 g tumšo olīvu bez kauliņiem
  • 1 liela ķiploka daiva, notīrīta
  • 45 g anšovu
  • 100 ml extra virgin olīveļļas
  • 2 ēd.k. citronu sulas
  • 40 g saulē kaltētu tomātu
  • 8 bazilika lapiņas
  • 1 ēd.k. pētersīļu
  • svaigi malti melnie pipari

Rezultāts:

250 ml burciņa

Anšovi, saulē kaltēti tomāti, olīvas, baziliks, olīveļļa – visas Itāliju raksturojošās garšas. Tās visas sajauktas vienā mērcē – tapenādē. Tapenādes ir klasiskas gan Itālijai, gan Francijai, gan Spānijai. Vislabāk pasniegt ar mazām grauzdētām maizītēm, pa virsu uzliekot, piemēram, nedaudz mocarellas siera un baziliku.

Pagatavošana:

  1. Blenderī liec visas sastāvdaļas un sablenderē, līdz ir krēmīga masa.


Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

Agnese

11.10.2011 13:32

Pārāk uz gramiem neiespringu, bet rezultāts gards. Kombinācija labu labā

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas