Brusketas ar gliemenēm saldā krējuma mērcē

Brusketas ar gliemenēm saldā krējuma mērcē

Reti kuram cilvēkam negrašo maize – svaiga, kraukšķīga un aromātiska. Citam biežāk, citam retāk. Bet reti kurš būs spējīgs atteikties no šīs brusketas ar XL izmēra gliemeņu gaļu, krēmīgo zirnīšu un citronu mērci...

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
25min

Sastāvdaļas:

  • 60 g purava, plāni sagriezts
  • 2 lielas ķiploka daivas, plāni sagrieztas
  • 2 ēd.k. virgin olīveļļas
  • 160 g zaļo zirnīšu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 60 ml pussalda vīna
  • 1 paciņa “R Seafood” XL - size gliemeņu gaļas
  • 1 neliela tējk. citrona mizas, smalki sarīvēta
  • jūras sāls pēc garšas
  • naža gals muskatrieksta
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēd.k. pētersīļu, rupji sakapāti
  • 1 vesela čabata, sagriezta 8 šķēlēs
  • 20 g Parmas siera, smalki sarīvēts

Reti kuram cilvēkam negrašo maize – svaiga, kraukšķīga un aromātiska. Citam biežāk, citam retāk. Bet reti kurš būs spējīgs atteikties no šīs brusketas ar XL izmēra gliemeņu gaļu, krēmīgo zirnīšu un citronu mērci, kur viss pārbērts ar pētersīļiem un nedaudz siera. Uzkoda – jā. Pamatēdiens – arī jā.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē grila pannu. Kad tā karsta, liec grilēties no abām pusēm maizes šķēles (ja nav grila pannas, tad apcep pannā).
  2. Pannā sakarsē eļļu; kad tā karsta, nogriez mazu liesmu, pievieno puravus, ķiplokus un sāli. Sautē uz mazas liesmas 3–5 minūtes, lai puravi kļūst mīksti, bet nekādā gadījumā brūni. Pēc tam pievieno saldu krējumu, vīnu un zirnīšus.
  3. Uzgriez lielu liesmu un sagaidi, līdz sāk vārīties saldais krējums. Tad samazini liesmu un ļauj pasautēties, līdz zirnīši ir mīksti – kādas 5 minūtes.
  4. Pievieno citrona mizu un gliemeņu gaļu. Pasautē 3–4 minūtes. Beigās pierīvē muskatriekstu, melnos piparus un Parmas sieru.
  5. Kārto gliemenes ar mērci uz čabatas, beigās uzber pētersīļus.

Recepte: Signe Meirāne

reklamprojekts_lv.jpg - 21.36 KB

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas