Gaļas, zilā siera un vīģu kabatiņas

Gaļas, zilā siera un vīģu kabatiņas

Mazas, mīlīgas, pikanti saldenas. Maizītes radītas svētku galdam, jo apvieno tādas izcilas garšas kā vītinātu gaļu, zilo sieru un vīģes. Pasniedz Jaungada svinībās vai kādā citā...

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
1,20h
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
1,40h

Sastāvdaļas:

  • 130 g vītinātas cūkgaļas, mazos kubiņos*
  • 120 g zilā siera (stiltons, rokfors vai Fourme d’Aambert)
  • 1 kg kārtainās mīklas, bez rauga
  • 150 g vīģu ievārījuma
  • 1 olas dzeltenums

Rezultāts:

36 kabatiņas

Mazas, mīlīgas, pikanti saldenas. Maizītes radītas svētku galdam, jo apvieno tādas izcilas garšas kā vītinātu gaļu, zilo sieru un vīģes. Pasniedz Jaungada svinībās vai kādā citā pasākumā aperitīvā ar labu dzirkstošo vīnu. Viesi novērtēs. Pat tie, kas neēd zilo sieru.

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc gaļu ar sieru. Samīci ar rokām, lai labi sajaucas.
  2. Izrullē mīklu taisnstūra formā apmēram 30 x 24 cm. Garākā mala paralēli tev. Sagriez uz pusēm – paralēli sev. Un tad izveido 12 taisnstūrus 5 x 12 cm lielumā. 
  3. Ar aci katru gabalu sadali uz pusēm un vienas puses pašā vidū liec mazu piciņu vīģu ievārījuma un pa virsu – siera un gaļas maisījumu, nelielu karotīti. 
  4. Trauciņā ielej ūdeni. Ar otiņu, kas samitrināta ūdenī, nosmērē maliņas tai mīklas pusei, kuras centrā ir pildījums. Otru pusi pārloki pāri un aizspied maliņas. Iegriez divas vai trīs nelielas svītras. 
  5. Saliec visas maizītes uz pannas un pannu uz 1 h ieliec ledusskapī. Vari likt arī uz nakti. 
  6. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Bļodā sajauc olas dzeltenumu ar 2 ēd.k. auksta ūdens. Izņem pannu no ledusskapja un pārsmērē katru maizīti ar olu. Liec cepeškrāsnī un cep 15–20 min, līdz ir zeltainas. 
  7. Izņem ārā un atdzesē pannā 5 minūtes. Tad pārcel uz režģa un atdzesē pilnībā. Vari pasniegt siltas vai vēsas.

Recepte: Signe Meirāne

Papildinājumi:

*vītinātu gaļu šim nolūkam iegādājies no tā saucamajiem lielās kājas atgriezumiem. Jo tad cena ir nevis 25 – 35 Ls/kg, bet gan 6 – 7 Ls/kg. Vai arī izmanto labu vītinātu pancetta (bekonu).

Trauki un aksesuāri: The Pier

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas