Tapas. Spāņu tīģergarneles ar čili, ķiploku un citronu

Tapas. Spāņu tīģergarneles ar čili, ķiploku un citronu

Esot Spānijā, Madridē, viena no tapām, kas pieejama teju katrā ēstuvē, ir keramiskā traukā ceptas garneles kopā ar ķiploku un čili. Vēl kāda versija – arī ar kaltētu papriku...

Sarežgītība
zema
Personas
2
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
20min

Sastāvdaļas:

  • 10 jēlas tīģergarneles ar čaulu
  • 2 ķiploka daivas, nomizotas un sagrieztas šķēlītēs
  • 1/4 sarkanā čili, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 1 tējk. smalki sakapātas citrona mizas
  • 1/4 tējk. Sarkanās kaltētās paprikas
  • 20 ml virgin olīveļļas cepšanai
  • šķipsniņa jūras sāls
  • nedaudz svaigi maltu melno piparu

Esot Spānijā, Madridē, viena no tapām, kas pieejama teju katrā ēstuvē, ir keramiskā traukā ceptas garneles kopā ar ķiploku un čili. Vēl kāda versija – arī ar kaltētu papriku. Es vēl pieliku citrona mizu. 

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Kamēr karst cepeškrāsns, nolobi garnelēm čaulas un izņem muguras asinsvadu.
  3. Pannā vai nelielā keramiskā traukā ielej eļļu, ieber čili, ķiplokus, citrona mizu un pieliec garneles. Uzber sāli un piparus. Samaisi. Liec krāsnī uz apakšējās pamatnes un cep 10–15 minūtes, līdz garneles ir rozā un gatavas. Izņem no krāsns, pārber ar papriku un samaisi. Pasniedz, uz galda liekot ar visu trauku vai pannu.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

zvirbuleens

03.05.2014 16:06

Izcili garšīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas