Brī siera rulete ar riekstiem

Brī siera rulete ar riekstiem

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

Super kraukšķīga, gaisīga, bet tajā pašā laikā pilnīga rulete, kurā Brī siers mijas ar riekstiem. Laba uzkoda, vasarā lieliski sader ar svaigiem salātiem. Ideāla maltīte – viegla un svaiga.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Paņem filo mīklas plāksnes un pārgriez uz pusēm. Izmantosi vienu pusi.
  3. Uz pannas liec pirmo kārtu, apsmērē ar sviestu, liec otru kārtu, atkal ar sviestu un tā tālāk, līdz saliktas 4 kārtas. Tad liec pusi siera, izkārtojot pa visu mīklu, bet lai paliek 3 cm no katras malas. Atkal 2 kārtas filo mīklas. Tad atkal izkārto sieru – vietās, kas ir starp iepriekšējiem siera gabaliem. Un atkal 2 kārtas mīklas ar sviestu. Tad uzliec valriekstus un pēdējās 2 mīklas kārtas.
  4. Sarullē gareniski ruleti un visu pārsmērē ar sviestu. Liec krāsnī cepties 30 minūtes, līdz zeltains.
  5. Izņem ārā un ļauj padzist. Sagriez un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns


Salāti ar fuet desiņu

Fuet desiņa nav domāta tikai uzkodām vai likšanai uz sendvičiem. Ļoti garda tā ir arī salātos, kur, tiesa gan, tā zaudē savu maigā pelējuma aromātu un...

Vairāk

Komentāri

elincha

25.06.2014.

sanāca perfekti! Liku gan brī sieru, gan dor blue sieru nedaudz, iztiku bez valriekstiem. Viesiem ļoti garšoja!

farke

17.04.2014.

Vai sviesta vietā var izmantot eļļu? Piemēram, vīnogu kauliņu.

CetrasSezonas

13.09.2012.

Ja gribas sulīugāku, tad var smērēt pa vidu vīgu vai apelsīnu ievārījumu.

Dagnija

08.09.2012.

Pat nezinu,ko izdariju nepareizi,bet NESANACA. Sauss un bezgarsigs papirs :( Garsas zinaa noteikti vajadzeja sviestu ar garsvielam sajaukt, lai kaut cik garsotu. Bet strukturu gan nezinu kaa uzlabot.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Uzkodas"

Receptes bilde

Gnocchi ar gorgondzolas un Parmas siera mērci

"Četru Sezonu Virtuve"

Ņoki ir klasisks itāļu ēdiens – sātīgs un krēmīgs tieši ar gorgondzolas mērci. Ņoki pagatavot ir viegli, visilgākā ir kartupeļu vārīšana, bet pēc tam...

Vairāk

Receptes bilde

Laša pastēte

Maiga, laša rozā krāsas pastēte ar maurlokiem. Lieliski garšo silta, bet vēl labāk auksta un kopā ar baltmaizes grauzdiņiem vai svaigu maizi un svaigiem...

Vairāk

Turku zirņu un tunča brusketas

Ja vasarā brusketa, īpaši ar tomātiem, ir pierasts ēdiens, tad ziemā mēs par to nedaudz aizmirstam. Bet velti. Atliek mājās sagrilēt maizi, bļodā sajaukt...

Vairāk

Receptes bilde

Čili–medus burkāni

Košajos burkānos savienojas divas kontrastainas garšas – saldais medus un asais čili. Galvenais, lai viss ir balansā un abas garšas viena otru papildina, nevis...

Vairāk

Receptes bilde

Polārmaize ar diļļu mērci, lasi un dzeltenajiem ikriem

Pavisam vienkārša, klasiska maize, kuru bieži šādā vai nedaudz citādā kombinācijā ēd Norvēģijā. Ja gatavo šādu, tad noteikti ar pašu gatavotu vai ļoti...

Vairāk

Receptes bilde

Pikantās olīvas ar marinētiem dārzeņiem

Šis būs lielisks našķis, ko pasniegt viesiem un baudīt pašiem ar glāzi aperitīva, turklāt interesantāks nekā vienkārši no bundžiņas izbērtas olīvas.

Vairāk

Receptes bilde

Vīna gliemeži kārtainās mīklas groziņā ar puravu un Parmas siera krēmu

"Četru Sezonu Virtuve"

Vīna gliemeži ir garšīgs produkts. Kad to apvieno ar krēmīgu puravu un Parmas siera mērci, kas pēc tam kopā ar ķiplokos marinētajiem gliemežiem...

Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu‒greipfrūtu želejas gabaliņi

Nedaudz neierasti, bet tik gardi, viegli un maigi apelsīnu un greipfrūtu želejas gabaliņi.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos