Brī siera rulete ar riekstiem

Brī siera rulete ar riekstiem

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

Super kraukšķīga, gaisīga, bet tajā pašā laikā pilnīga rulete, kurā Brī siers mijas ar riekstiem. Laba uzkoda, vasarā lieliski sader ar svaigiem salātiem. Ideāla maltīte – viegla un svaiga.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Paņem filo mīklas plāksnes un pārgriez uz pusēm. Izmantosi vienu pusi.
  3. Uz pannas liec pirmo kārtu, apsmērē ar sviestu, liec otru kārtu, atkal ar sviestu un tā tālāk, līdz saliktas 4 kārtas. Tad liec pusi siera, izkārtojot pa visu mīklu, bet lai paliek 3 cm no katras malas. Atkal 2 kārtas filo mīklas. Tad atkal izkārto sieru – vietās, kas ir starp iepriekšējiem siera gabaliem. Un atkal 2 kārtas mīklas ar sviestu. Tad uzliec valriekstus un pēdējās 2 mīklas kārtas.
  4. Sarullē gareniski ruleti un visu pārsmērē ar sviestu. Liec krāsnī cepties 30 minūtes, līdz zeltains.
  5. Izņem ārā un ļauj padzist. Sagriez un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns


Salāti ar fuet desiņu

Fuet desiņa nav domāta tikai uzkodām vai likšanai uz sendvičiem. Ļoti garda tā ir arī salātos, kur, tiesa gan, tā zaudē savu maigā pelējuma aromātu un...

Vairāk

Komentāri

elincha

25.06.2014.

sanāca perfekti! Liku gan brī sieru, gan dor blue sieru nedaudz, iztiku bez valriekstiem. Viesiem ļoti garšoja!

farke

17.04.2014.

Vai sviesta vietā var izmantot eļļu? Piemēram, vīnogu kauliņu.

CetrasSezonas

13.09.2012.

Ja gribas sulīugāku, tad var smērēt pa vidu vīgu vai apelsīnu ievārījumu.

Dagnija

08.09.2012.

Pat nezinu,ko izdariju nepareizi,bet NESANACA. Sauss un bezgarsigs papirs :( Garsas zinaa noteikti vajadzeja sviestu ar garsvielam sajaukt, lai kaut cik garsotu. Bet strukturu gan nezinu kaa uzlabot.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Uzkodas"

Receptes bilde

Macarons fromage frais et ciboulette – kazas siers ar lociņiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Macarons pagatavošana prasa lielu rūpību, un to izdošanās noslēpums ir prakse. Šeit vislabāk izmantot lazdu riekstu miltus, ja vien vari tādus...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju rausis

LATVISKA GARŠA

It kā jau šo varētu saukt par sklandu rausi, jo tam apkārt ir sklanda jeb „sēta”. Tomēr man šķiet, ka īsts sklandrausis ir tāds, ko gatavo pēc...

Vairāk

Receptes bilde

Pikantās olīvas ar marinētiem dārzeņiem

Šis būs lielisks našķis, ko pasniegt viesiem un baudīt pašiem ar glāzi aperitīva, turklāt interesantāks nekā vienkārši no bundžiņas izbērtas olīvas.

Vairāk

Receptes bilde

Artišoku pastas krostīni

Īsts pasākumu ēdiens, kas pazudīs ātri. Maigais riekstu un artišoku krēms tā vien liekas, ka kūst mutē un vēl kopā ar maigu alu – skaisti.

Vairāk

Receptes bilde

Polentas (kukurūzas putras) stienīši

Polenta ir kukurūzas putra. Šī recepte patiesībā radusies no pārpalikumiem – kad daļu izmanto pie vakariņu gaļas, pāri palikušo ievieto pannā un tad pannu...

Vairāk

Receptes bilde

Pekanriekstu un dzērveņu flapjack

Vieni tos sauc par flapjack, citi – par musli batoniņiem. Lielākā atšķirība ir tā, ka flapjack gandrīz vienmēr ir sulīgāks un treknāks. Musli – sausāks...

Vairāk

Receptes bilde

Kārtainā garneļu fritata

Fritata (itāliski “frittata”) ir viens no gardākajiem olu ēdieniem, kam nāk līdzi papildus labums – tā ir viegli un pietiekami ātri pagatavojama...

Vairāk

Receptes bilde

Karstmaize ar vistu akniņām un bekonu

Akniņas ar bekonu jau sen zināms kā lielisks salikums, bet, ja tam visam pievieno kaperus, labu majonēzi un sieru, un maizi, sanāk burvīgi sātīga karstmaize.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Brančs

Gribu ar ģimeni (bērni, vecvecāki) nosvinēt svētkus kādā foršā vietā ar...

Samanta 15.07.2014. 13:08

Ideāla karamele

Domāju tas ir atkarīgs no pannas kādu izmantojat ,temperatūras ,un ilguma .......

Jānis 10.05.2014. 01:46

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Rītiņš un Sirmais Rīgas svētkos aicina uz lielāko restorānu Rīgā 22.07.14

Sestdien, 16.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā tiks atvērts “Rīgas svētku restorāns”, kurā vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni un kafejnīcas. Apmeklētājus ar savu meistarību pārsteigs tādi populāri Latvijas šefpavāri kā Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Ingmārs Ladigs, Māris Astičs, Valters Zirdziņš un citi.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Vēsturiskajā „RĪGAS” dzirkstošo vīnu līnijā radīts jauns zīmols – „RĪGAS Prestige Cuvée 21.07.14

Sekojot alkoholisko dzērienu inovācijām un tendencēm pasaulē, vēsturiskajam dzirkstošā vīna zīmolam “RĪGAS’’, kas uzņēmumā “Latvijas balzams’’ tiek ražots jau kopš 1952. gada, tehnologi radījuši jaunu līnijas paplašinājumu – „RĪGAS Prestige Cuvée’’.

Šefpavārs Raimonds Zommers radījis savu alus šķirni 21.07.14

Populārā raidījuma Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs un restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar alus darītavas Aldaris galveno alus meistaru Valdi Čunku radījis jaunu gaišā alus šķirni – Zommer’s. Jaunais alus brūvēts Aldara vēsturiskajā alus darītavā un būs pieejams ierobežotā daudzumā – pārdošanā būs vien 10 000 pudeļu, kuras varēs iegādāties tikai Rimi veikalu tīklā un restorānā Kaļķu vārti. Tas ir pirmais kāda šefpavāra alus Latvijā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos