Brī siera rulete ar riekstiem

Brī siera rulete ar riekstiem

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

Super kraukšķīga, gaisīga, bet tajā pašā laikā pilnīga rulete, kurā Brī siers mijas ar riekstiem. Laba uzkoda, vasarā lieliski sader ar svaigiem salātiem. Ideāla maltīte – viegla un svaiga.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Paņem filo mīklas plāksnes un pārgriez uz pusēm. Izmantosi vienu pusi.
  3. Uz pannas liec pirmo kārtu, apsmērē ar sviestu, liec otru kārtu, atkal ar sviestu un tā tālāk, līdz saliktas 4 kārtas. Tad liec pusi siera, izkārtojot pa visu mīklu, bet lai paliek 3 cm no katras malas. Atkal 2 kārtas filo mīklas. Tad atkal izkārto sieru – vietās, kas ir starp iepriekšējiem siera gabaliem. Un atkal 2 kārtas mīklas ar sviestu. Tad uzliec valriekstus un pēdējās 2 mīklas kārtas.
  4. Sarullē gareniski ruleti un visu pārsmērē ar sviestu. Liec krāsnī cepties 30 minūtes, līdz zeltains.
  5. Izņem ārā un ļauj padzist. Sagriez un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns


Salāti ar fuet desiņu

Fuet desiņa nav domāta tikai uzkodām vai likšanai uz sendvičiem. Ļoti garda tā ir arī salātos, kur, tiesa gan, tā zaudē savu maigā pelējuma aromātu un...

Vairāk

Komentāri

elincha

25.06.2014.

sanāca perfekti! Liku gan brī sieru, gan dor blue sieru nedaudz, iztiku bez valriekstiem. Viesiem ļoti garšoja!

farke

17.04.2014.

Vai sviesta vietā var izmantot eļļu? Piemēram, vīnogu kauliņu.

CetrasSezonas

13.09.2012.

Ja gribas sulīugāku, tad var smērēt pa vidu vīgu vai apelsīnu ievārījumu.

Dagnija

08.09.2012.

Pat nezinu,ko izdariju nepareizi,bet NESANACA. Sauss un bezgarsigs papirs :( Garsas zinaa noteikti vajadzeja sviestu ar garsvielam sajaukt, lai kaut cik garsotu. Bet strukturu gan nezinu kaa uzlabot.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Uzkodas"

Menca ar „Philadelphia” sieru uz suši lapām tempurā

"Četru Sezonu Virtuve"

Ļoti viegli pagatavojama uzkoda ar daudzām, niansētām garšām. Izcepta tā ir kraukšķīga no ārpuses un krēmīga iekšpusē...

Vairāk

Receptes bilde

„Vītolberga” siera suflē

Suflē ir izsmalcināts ēdiens, un tāpēc katru reizi, to gatavojot, ieteicams izmantot labākās sastāvdaļas, jo tas tomēr ir ēdiens, kuru bieži negatavojam...

Vairāk

Receptes bilde

Kūpinātas skumbrijas krēms

Krēmam izmanto karsti kūpinātas skumbrijas fileju, bet tik un tā to tīrot pārbaudi, lai nebūtu asaku. Lieliski sader ar plāni sagrieztiem rupjmaizes vai...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī cepti sarkanie sīpoli ar sieru

Sarkano sīpolu saldenums, jogurta skābums un citronu miziņas pikantums – tas viss kopā ar sātīgo Parmas sieru. Vieglai maltītei kopā ar salātiem vai otrajā...

Vairāk

Receptes bilde

Vidusjūras mafini

Vidusjūras pavisam vienkārša iemesla dēļ – olīvas, fetas siers un valrieksti. Kas gan vēl vairāk to raksturo. Un, protams, olīveļļa, kas piedod gan garšu,...

Vairāk

Receptes bilde

Čili–medus burkāni

Košajos burkānos savienojas divas kontrastainas garšas – saldais medus un asais čili. Galvenais, lai viss ir balansā un abas garšas viena otru papildina, nevis...

Vairāk

Receptes bilde

Vīna gliemeži kārtainās mīklas groziņā ar puravu un Parmas siera krēmu

"Četru Sezonu Virtuve"

Vīna gliemeži ir garšīgs produkts. Kad to apvieno ar krēmīgu puravu un Parmas siera mērci, kas pēc tam kopā ar ķiplokos marinētajiem gliemežiem...

Vairāk

Receptes bilde

Tako groziņi ar vistas gaļas krēmu un ananāsu salsu

Vienalga, vai gaidāmi ciemiņi vai vienkārši gribas kādas nelielas uzkodas vakariņu galdā, šī varētu būt lieliska ideja. Kraukšķīgie tako kopā ar krēmīgo...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Miera ielas svētkos atklās Laima ražotnes atjaunoto sienu 22.05.15

Par godu saldumu fabrikas Laima 145. jubilejas gadam, Miera ielas svētku ietvaros tiks atklāta Laimas ražotnes atjaunotā siena, kas ieguvusi jaunu dizainu un funkcionalitāti. Ražotnes atjaunotā siena ir uzņēmuma dāvinājums Rīgas pilsētai, atzīmējot Laimas jubilejas gadu.

Dobeles Ceriņu svētki - bauda acīm, dvēselei un sajūtām 15.05.15

23.maijā plkst. 16.00 Dobeles Ceriņu dārzā notiks tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts. Šogad koncertā „Ceriņu tango” skanēs jaunklasikas žanrs - tango mūzika. Programmas pirmajā daļā būs fragmenti no mūzikas un sajūtu izrādes ,,Cantando y amando" - Astora Pjacollas tango Ilonas Bageles izpildījumā. Koncerta otrajā daļā Karinas Tatarinovas un Andra Daņiļenko izpildījumā skanēs Argentīniešu tango, Oskara Stroka, Raimonda Paula, Alfrēda Vintera u.c. komponistu tango mūzika. Koncerta rīkotāji sola, ka kaislīgā tango mūzika savienojumā ar ceriņu krāšņo burvību neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

Santa Maria papildina BBQ produktu klāstu un uzlabo iepakojuma dizainu 30.04.15

Santa Maria uzlabotais BBQ produktu klāsts sniedz iespēju baudīt lielāku vasaras ēdienu dažādību un ātri pagatavot gardas maltītes bez īpašiem sagatavošanās darbiem. Ņemot vērā klientu izpētes rezultātus, BBQ mērču plastmasas pudeles ir nomainītas pret stikla pudelēm, piešķirot tām autentiskāku un augstvērtīgāku izskatu.

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc Staburadzes tortēm 29.04.15

Šī gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA “Staburadze konditoreja” (turpmāk – Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos