Brī siera rulete ar riekstiem

Brī siera rulete ar riekstiem

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

Super kraukšķīga, gaisīga, bet tajā pašā laikā pilnīga rulete, kurā Brī siers mijas ar riekstiem. Laba uzkoda, vasarā lieliski sader ar svaigiem salātiem. Ideāla maltīte – viegla un svaiga.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Paņem filo mīklas plāksnes un pārgriez uz pusēm. Izmantosi vienu pusi.
  3. Uz pannas liec pirmo kārtu, apsmērē ar sviestu, liec otru kārtu, atkal ar sviestu un tā tālāk, līdz saliktas 4 kārtas. Tad liec pusi siera, izkārtojot pa visu mīklu, bet lai paliek 3 cm no katras malas. Atkal 2 kārtas filo mīklas. Tad atkal izkārto sieru – vietās, kas ir starp iepriekšējiem siera gabaliem. Un atkal 2 kārtas mīklas ar sviestu. Tad uzliec valriekstus un pēdējās 2 mīklas kārtas.
  4. Sarullē gareniski ruleti un visu pārsmērē ar sviestu. Liec krāsnī cepties 30 minūtes, līdz zeltains.
  5. Izņem ārā un ļauj padzist. Sagriez un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns


Salāti ar fuet desiņu

Fuet desiņa nav domāta tikai uzkodām vai likšanai uz sendvičiem. Ļoti garda tā ir arī salātos, kur, tiesa gan, tā zaudē savu maigā pelējuma aromātu un...

Vairāk

Komentāri

elincha

25.06.2014.

sanāca perfekti! Liku gan brī sieru, gan dor blue sieru nedaudz, iztiku bez valriekstiem. Viesiem ļoti garšoja!

farke

17.04.2014.

Vai sviesta vietā var izmantot eļļu? Piemēram, vīnogu kauliņu.

CetrasSezonas

13.09.2012.

Ja gribas sulīugāku, tad var smērēt pa vidu vīgu vai apelsīnu ievārījumu.

Dagnija

08.09.2012.

Pat nezinu,ko izdariju nepareizi,bet NESANACA. Sauss un bezgarsigs papirs :( Garsas zinaa noteikti vajadzeja sviestu ar garsvielam sajaukt, lai kaut cik garsotu. Bet strukturu gan nezinu kaa uzlabot.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Uzkodas"

Receptes bilde

Tapas. Spāņu tīģergarneles ar čili, ķiploku un citronu

Esot Spānijā, Madridē, viena no tapām, kas pieejama teju katrā ēstuvē, ir keramiskā traukā ceptas garneles kopā ar ķiploku un čili. Vēl kāda versija –...

Vairāk

Receptes bilde

Garneļu, avokado un mango uzkodu salāti

Lieldienas bez majonēzes teju vai nav iedomājamas, bet nekas nav labāks kā pašu gatavota. Atceries, ka jāizmanto vissvaigākās olas. Kopā ar kvalitatīvām...

Vairāk

Receptes bilde

Kūpinātas garneles ar salātiem

Ja tev garšo tīģergarneles, tad šī kombinācija receptē ar svaigajiem salātiem būs kā radīta īpašai maltīte. Pamēģini, un tu noteikti nenožēlosi!

Vairāk

Receptes bilde

Hummuss ar sezama sēklām un valriekstiem

Hummuss ir ļoti garšīga lieta. Tikai bieži vien problēma ir ar to, ka pie rokas nav tahini pastas. Tad nu jāņem talkā sezama sēklas un jātaisa no tām...

Vairāk

Pīles pastēte ar karamelizētiem sarkanajiem sīpoliem

"Četru Sezonu Virtuve"

Nekas nepārspēj pašu gatavotu pastēti – īpaši ja ir iespējams iegādāties labas pīļu aknas (veikalā vai no laukiem)...

Vairāk

Receptes bilde

Zaļumu jogurta želeja ar čili riekstiem

„Kārums” krējuma jogurts ar zaļumiem ir piemērots produkts, lai ātri, nesāpīgi un, pats galvenais, garšīgi pagatavotu ēdienu, kā šis, kurš derēs...

Vairāk

Receptes bilde

Anšovu tapenāde

Anšovu tapenāde ir klasiska Itālijas (arī Francijas un Spānijas) uzkodu sastāvdaļa. Tā ir pasta, kuru visbiežāk liek uz krostīni (grauzdētas maizītes). Tā...

Vairāk

Receptes bilde

Plānie čabatas (ciabatta) grauzdiņi ar salviju

Man vienmēr mācīts, ka lai nu ko, bet maizi ārā mest nedrīkst. Tāpēc cenšos jebkurā veidā to pagatavot, kad tā vairs nav svaiga. Tā ir radusies šī...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos