Brī siera rulete ar riekstiem

Brī siera rulete ar riekstiem

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

Super kraukšķīga, gaisīga, bet tajā pašā laikā pilnīga rulete, kurā Brī siers mijas ar riekstiem. Laba uzkoda, vasarā lieliski sader ar svaigiem salātiem. Ideāla maltīte – viegla un svaiga.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Paņem filo mīklas plāksnes un pārgriez uz pusēm. Izmantosi vienu pusi.
  3. Uz pannas liec pirmo kārtu, apsmērē ar sviestu, liec otru kārtu, atkal ar sviestu un tā tālāk, līdz saliktas 4 kārtas. Tad liec pusi siera, izkārtojot pa visu mīklu, bet lai paliek 3 cm no katras malas. Atkal 2 kārtas filo mīklas. Tad atkal izkārto sieru – vietās, kas ir starp iepriekšējiem siera gabaliem. Un atkal 2 kārtas mīklas ar sviestu. Tad uzliec valriekstus un pēdējās 2 mīklas kārtas.
  4. Sarullē gareniski ruleti un visu pārsmērē ar sviestu. Liec krāsnī cepties 30 minūtes, līdz zeltains.
  5. Izņem ārā un ļauj padzist. Sagriez un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns


Salāti ar fuet desiņu

Fuet desiņa nav domāta tikai uzkodām vai likšanai uz sendvičiem. Ļoti garda tā ir arī salātos, kur, tiesa gan, tā zaudē savu maigā pelējuma aromātu un...

Vairāk

Komentāri

elincha

25.06.2014.

sanāca perfekti! Liku gan brī sieru, gan dor blue sieru nedaudz, iztiku bez valriekstiem. Viesiem ļoti garšoja!

farke

17.04.2014.

Vai sviesta vietā var izmantot eļļu? Piemēram, vīnogu kauliņu.

CetrasSezonas

13.09.2012.

Ja gribas sulīugāku, tad var smērēt pa vidu vīgu vai apelsīnu ievārījumu.

Dagnija

08.09.2012.

Pat nezinu,ko izdariju nepareizi,bet NESANACA. Sauss un bezgarsigs papirs :( Garsas zinaa noteikti vajadzeja sviestu ar garsvielam sajaukt, lai kaut cik garsotu. Bet strukturu gan nezinu kaa uzlabot.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Uzkodas"

Receptes bilde

Tapas. Panēti cukīni ar mandeļu mērci

Retāka, bet tik un tā viena no tapām, ko gatavo spāņi, ir panēti cukīni. Klasiskāk gan ar ciedru riekstu mērci, bet man ļoti garšo tieši mandeļu mērce,...

Vairāk

Receptes bilde

Krēmīgo šampinjonu karstmaize

Šī ir lieliska ballīšu uzkoda vai arī laba alternatīva vienkāršām vakariņām, kad jāizmanto iepriekšējās dienas maize. Svaigumam vari pasniegt kopā ar...

Vairāk

Rauga pankūciņas ar ikriem un lasi

Vieglas rauga pankūciņas ar mazsālītu lasi, saldeni skābo creme fraiche un labas kvalitātes ikriem ir lieta, ar kuru dažreiz vajag palutināt sevi un savus...

Vairāk

Receptes bilde

Fazer Gardā tostermaizīte ar bumbieru un zilā siera garšas baudījumu

Garšu eksperimentētāji noteikti zina, ka bumbieri lieliski sader ar zilo sieru, tāpēc šīs maizītes ir kā radītas gurmāniem.

Vairāk

Receptes bilde

Polentas (kukurūzas putras) stienīši

Polenta ir kukurūzas putra. Šī recepte patiesībā radusies no pārpalikumiem – kad daļu izmanto pie vakariņu gaļas, pāri palikušo ievieto pannā un tad pannu...

Vairāk

Anšovu un saulē kaltētu tomātu tapenāde

Anšovi, saulē kaltēti tomāti, olīvas, baziliks, olīveļļa – visas Itāliju raksturojošās garšas. Tās visas sajauktas vienā mērcē – tapenādē....

Vairāk

Receptes bilde

Pekanriekstu un dzērveņu flapjack

Vieni tos sauc par flapjack, citi – par musli batoniņiem. Lielākā atšķirība ir tā, ka flapjack gandrīz vienmēr ir sulīgāks un treknāks. Musli – sausāks...

Vairāk

Receptes bilde

Garneļu sendvičs „Skāgena”

Šis ir tradicionāls sendvičs, kuru iecienījuši zviedri. Tajā apvienojas mums tik ierastā rupjmaize, kuru vari izvēlēties sev mīļāko, ar majonēzi, olām,...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Brančs

Par dažām klasiskām vietām pēdējā laikā mainas viedokli, jo vairs nav tās...

Roberts 20.10.2014. 22:24

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ziņas

Kaspars Reitups izcīna Baltijas labākā someljē titulu 20.10.14

Piektdien, 17.oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, sīvā cīņā par labāko Baltijas valstu someljē tika atzīts Latvijas pārstāvis – restorāna “Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups. Otrajā vietā šajās divu dienu sacensībās ierindojās Igaunijas Someljē asociācijas pasniedzējs Kristjans Markī, bet trešo vietu izcīnīja „Liviko HoReCa” tirdzniecības pārstāvis Karels Veski no Igaunijas.

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos