Krabju plācenīši ar maurlociņu aioli mērci

Krabju plācenīši ar maurlociņu aioli mērci

„Viči” krabju garšas nūjiņas tiek gatavotas no atklātos ūdeņos dabiski augušām zivīm. Šis no zivju olbaltumvielām jeb surimi ražotais mazkaloriju produkts nesatur holesterīnu un ir gatavs ēšanai uzreiz. Vairāk informācijas: surimi.guru

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

krabju plācenīšiem:

  • 150 g Viči krabju garšas nūjiņu (no surimi), smalki sakapātas
  • 60 g krēmsiera
  • 150 g smalki sarīvēta parmezāna
  • 50 g majonēzes
  • 15 g Dižonas sinepju
  • 5 g Vusteras mērces
  • 1 g kaltēta oregano
  • 5 g smalki sarīvētu citrona miziņu
  • 1 olas dzeltenums
  • 5 g svaigu pētersīļu, smalki sakapāti
  • 100 g panko rīvmaizes
  • 50 g sviesta

aioli mērcei:

  • 100 g majonēzes
  • 5 g svaigu maurlociņu, smalki sakapāti
  • 15 g Dižonas sinepju
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota, izspiesta caur ķiplokspiedi

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagatavo silikona mafinu formiņas.
  2. Bļodā liec krabju garšas nūjiņas, krēmsieru, 50 g parmezāna, majonēzi, sinepes, Vusteras mērci, oregano, citrona miziņas, olas dzeltenumu, pētersīļus un visu ar karoti kārtīgi samaisi.
  3. Citā bļodā liec rīvmaizi, atlikušo parmezānu, sviestu un samīci, veidojot drumstalas.
  4. Katrā mafinu formiņā liec 1 ēd.k. sagatavoto rīvmaizes drumstalu, tad pa virsu liec 1 ēd.k. krabju masas un atkal pa virsu 1 ēd.k. rīvmaizes drumstalu. Viegli uzspied, lai viss sasūcas, un cep krāsnī 25 minūtes.
  5. Pa to laiku bļodā liec visas aioli mērces sastāvdaļas un ar karoti kārtīgi samaisi.Ļauj plācenīšiem atdzist 5–10 minūtes un tad ņem ārā no formiņām. Pasniedz ar mērci.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zivs