Foreles fileja ar dzērveņu čatniju un krēmīgiem ziedkāpostiem

Foreles fileja ar dzērveņu čatniju un krēmīgiem ziedkāpostiem

Vērtīgākās rudens ogas dzērvenes lieliski papildinās arī zivs ēdienu, šajā gadījumā - foreli. Pasniedz kopā ar krēmīgiem ziedkāpostiem!

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

čatnijam:

  • 3 g ķiploka, nomizots un sakapāts
  • 3 g ingvera saknes, nomizota un sakapāta
  • 6 g čili, sasmalcināts
  • 1 tējk. kumīna
  • 1 tējk. koriandra sēklu
  • 30 g brūnā cukura
  • 100 g dzērveņu
  • 1 sarkanais sīpols, nomizots un sasmalcināts
  • 5 g sviesta
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

ziedkāpostiem:

  • 1 vidēja lieluma ziedkāposts, sadalīts rozetēs
  • 1 sīpols, nomizots un sasmalcināts
  • 10 g sviesta
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 300 ml saldā krējuma
  • 680 g foreles filejas ar ādu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • olīveļļa cepšanai
  • 5 g sviesta
  • nedaudz svaiga koriandra pasniegšanai

 

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Gatavo čatniju. Katliņā izkausē sviestu, liec cepties koriandru un kumīnu, līdz izdalās patīkams aromāts. Tad pievieno sīpolu, ķiploku, čili, ingveru un atkal visu apcep. Pievieno dzērvenes, cukuru, sāli, piparus un turpini sautēt 15–20 minūtes uz lēnas uguns bez vāka, ik pa laikam apmaisot.
  3. Gatavo ziedkāpostus. Katliņā izkausē sviestu un liec cepties sīpolus, pievienojot sāli, piparus. Cep, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno ziedkāpostus un pāris minūtes apcep. Pielej saldo krējumu un turpini sautēt 7–10 minūtes.
  4. Gatavo zivi. Pannā uzkarsē olīveļļu un tikmēr zivi ieberz ar sāli un pipariem. Apcep fileju apmēram 2 minūtes no katras puses, cepšanas laikā pievienojot vēl nedaudz sviesta. Tad pārliec foreli cepamajā veidnē un liec cepties krāsnī uz 3–4 minūtēm.
  5. Uz šķīvja liec ziedkāpostus, pārber ar koriandra zaļumiem, virsū liec foreli un pasniedz ar dzērveņu čatniju.

Recepte: Kārlis Roberts Celms
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zivs