Krāsnī ceptas foreles ar fenheli, baltajiem sīpoliem un gurķu-piparmētru mērci

Krāsnī ceptas foreles ar fenheli, baltajiem sīpoliem un gurķu-piparmētru mērci

Tā kā foreles ir ātri pagatavojamas un ļoti gardas, tās var būt lieliska vakariņu maltīte izsalkušajiem ēdājiem. Zivis ļoti labi sader ar fenheli, tāpēc pildījums ar fenheli un baltajiem sīpoliem palutinās ēdāju garšu kārpiņas, bet gurķu– piparmētru mērcīte būs svaigs un aromātisks papildinājums ēdienam.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • 2 veselas varavīksnes foreles
  • 1 fenhelis
  • 1 baltais sīpols
  • 2 citronu sula
  • 2 ēd.k. svaiga vai kaltēta timiāna
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

mērcei:

  • 200 ml skābā krējuma
  • 1 mazs vai puse svaiga garā gurķa
  • 1/2 citrona sula
  • 4 piparmētru lapiņas
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj cepamo pannu ar foliju.
  2. Nomizo sīpolu un gareniski sagriez šķēlītēs. Fenheli pārgriez uz pusēm, nogriez kātus un sagriez šķēlītēs. Sīpola un fenheļa šķēlītes liec bļodā, apslaki ar citrona sulu, uzber sāli, timiānu un piparus.
  3. Foreles iztīri, nomazgā, nosusini un liec uz cepamās pannas. Bagātīgi pildi tās ar sagatavoto fenheļa– sīpolu pildījumu. Liec krāsnī uz 30–40 minūtēm.
  4. Gatavo mērci. Sajauc visas sastāvdaļas.
  5. Gatavas foreles pasniedz ar gurķu– piparmētru mērci un rīsiem.

Recepte: Zane Kilbloka
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zivs