Aromātiskā forele ar kuskusa salātiem

Aromātiskā forele ar kuskusa salātiem

Forele ir garda un ātri pagatavojama zivs, tāpēc tā būs lieliska maltīte izsalkušajiem vakariņu ēdājiem. Papildini maigo un sulīgo foreli ar kuskusa salātiem!

Sarežgītība
vidēja
Personas
2
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
1h
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
1,40h

Sastāvdaļas:

  • 2 mazās foreles, izķidātas
  • 2 ēd.k. kaperu
  • 1 zariņš rozmarīna, tikai lapiņas
  • 4 zariņi timiāna, tikai lapiņas
  • 1 apelsīna miziņa, smalki sarīvēta
  • 10 ml maigas olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 4 ēd.k. balzamiko

salātiem:

  • 100 g kuskusa
  • 200 g zaļo zirnīšu
  • 200 ml ūdens
  • 1/2 apelsīna miziņa, smalki sarīvēta
  • 2 zariņi timiāna
  • 40 g dažādu riekstu maisījuma, sakapāti
  • 3 saulē kaltēti tomāti eļļā, sakapāti
  • 10 ml extra virgin olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec abas foreles un visas marinādes sastāvdaļas. Iemaisi, pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un atstāj zivis marinēties vismaz uz 1 h vai ilgāk.
  2. Uzstādi krāsnij tvaika un cepšanas režīmu 50/50 un 90 grādu temperatūru. Izņem zivis no marinādes, izkārto tās uz pannas un liec krāsnī cepties uz 25 minūtēm.
  3. Tikmēr katlā ber kuskusu ar zirnīšiem un pielej ūdeni. Pieber rīvētas apelsīna miziņas, pievieno sāli un timiānu. Vāri, līdz uzvārās, un tad vēl 2 minūtes. Uzliec vāku un atstāj kuskusu katlā, kamēr foreles vēl cepas. Kad foreles gatavas, izslēdz krāsni un atstāj zivis uz kādu brīdi krāsnī.
  4. Kad kuskuss gatavs, iemaisi tajā riekstus, tomātus, eļļu, sāli, piparus un pagaršo, vai nekā netrūkstgaršas ziņā. Pasniedz foreles ar kuskusa salātiem.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zivs