Grilēts zandarts ar amarantu un kanēli

Grilēts zandarts ar amarantu un kanēli

Grilēts zandarts labi sader ne tikai ar zaļajiem salātiem, bet arī ar grauzdētu amarantu un aromātisku kanēli. Kraukšķīgs un gards ēdiens ikdienai un arī kādiem svinīgākiem brīžiem.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 480 g zandarta filejas
  • 4 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 80 g amaranta
  • 10 g brūnā cukura
  • 5 g kanēļa
  • jūras sāls pēc garšas
  • rozā pipari pēc garšas, sadrupināti

Pagatavošana:

  1. Grila pannā sakarsē eļļu un grilē zandarta fileju, līdz tā ir gatava.
  2. Paralēli otrā pannā apgrauzdē amarantu kopā ar brūno cukuru un kanēli, līdz cukurs ir izkusis un amarants sāk karamelizēties.
  3. Pārkaisi grilēto zandarta fileju ar sāli un rozā pipariem, tad pārber pāri karamelizētu amarantu un pasniedz.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zivs