Zandarta un parmezāna siera kroketes

Zandarta un parmezāna siera kroketes

Pateicoties bagātīgajām un izteiksmīgajām sastāvdaļām, šīs kroketes, lai arī izskatās vienkāršas, ir ar izteiktu garšu un vienlīdz labi garšos gan siltas, gan atdzisušas.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 200 g zandarta filejas, smalki sagriezta
  • 2 ēd.k. olīveļļas krokešu masai
  • 2 nelieli kartupeļi, vārīti, smalki sarīvēti
  • 1 liela vai 2 mazas olas
  • 150 g parmezāna siera, smalki sarīvēts
  • 30 g saulē kaltētu tomātu eļļā, smalki sagriezti
  • 2 šķēles čabatas maizes, sagrieztas mazos gabaliņos
  • 1 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu
  • jūras sāls pēc garšas
  • malti piecu graudu pipari pēc garšas
  • 100 g rīvmaizes apviļāšanai
  • 4 ēd.k. olīveļļas cepšanai

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot rīvmaizi, sajauc kopā, pievieno garšvielas un kārtīgi izmīci masu. Veido no masas kroketes un apviļā rīvmaizē. Pannā sakarsē eļļu un cep kroketes 5–8 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas*.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Papildinājumi:

* Vari tās cept arī krāsnī 175.C temperatūrā 10–12 minūtes.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zivs