Bērzu sulā gatavots lasis

Bērzu sulā gatavots lasis

Gatavojot laša steiku savā sulā, tas nezaudē ne savu aromātu, ne garšu. Bērzu sula vēl vairāk pastiprina tā maigo garšu, reizē piešķirot arī nelielu asumu.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
50min

Sastāvdaļas:

  • 480 g laša steika
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 2 ēd.k. extra virgin  olīveļļas
  • 100 ml bērzu sulas*

pasniegšanai:

  • 300 g mung  pupiņu, 12 h izmērcētas ūdenī
  • jūras sāls pēc garšas
  • 2 ēd.k. gī sviesta
  • rozā pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni Sous Vide  režīmā 65 grādus karstu. Pārkaisi laša steiku no abām pusēm ar sāli, pipariem, pārslaki ar olīveļļu, liec vakuuma maisiņā un pievieno bērzu sulu. Aizvakuumē ciet uz 99,9% un liec krāsnī gatavoties uz 40 minūtēm.
  2. Noskalo pupiņas, ber katlā un pārlej ar ūdeni tā, lai tas būtu pāris centimetru virs pupiņām. Kad pupiņas sāk vārīties, nosmel putas un turpini vārīt vēl 20 minūtes. Pārber ar sāli, pievieno sviestu un apmaisi.
  3. Šķīvī liec laša steiku, pārkaisi ar rozā pipariem, blakus liec pupiņas un pasniedz.

Papildinājumi:

* Visgardākāk lasis izdosies tieši no dabīgām, tikko no koka tecinatām sulām!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zivs