Forele ar bietēm un rikotas mērci

Forele ar bietēm un rikotas mērci

Rikotas sieram ir graudaina tekstūra, tas ir krēmīgs, maigs, ar bagātīgu garšu un tāpēc rikotas mērce būs lielisks papildinājums forelei. Un vēl kopā ar bietēm - fantastika!

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
50min
Kopējais laiks
55min

Sastāvdaļas:

  • 6 mazas bietes
  • 400 g foreles fileju ar ādu
  • 1,5 laimu sula
  • 100 g rikotas siera
  • liels saišķis diļļu, sasmalcinātas
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Nomizo bietes un liec tvaicēties uz aptuveni 20 minūtēm. Nokās ūdeni, nedaudz atdzesē bietes un sagriez šķēlēs.
  2. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izklāj cepamo pannu ar foliju. Foreles filejas sasmērē ar 1 laima sulu un uzkaisi sāli. Liec zivis cepamajā pannā ar ādu uz augšu un cep krāsnī aptuveni 15 minūtes.
  3. Gatavo mērci, bļodiņā sajaucot rikotas sieru ar atlikušo laima sulu, dillēm un sāli.
  4. Filejām uzmanīgi noņem ādu. Šķīvī liec bietes un bagātīgi pārklāj tās ar mērci. Virsū kārto filejas gabaliņus un pasniedz.

Recepte: Diāna Bīlmane-Ozoliņa
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zivs