Menca ar grilētiem ziedkāpostiem un garšaugu sviestu

Menca ar grilētiem ziedkāpostiem un garšaugu sviestu

Zeltainā menca kopā ar kraukšķīgajiem ziedkāpostiem un pa virsu pārslacītais zaļumu sviests raisa garšu kulmināciju uz mēles, šķiet, arī teleportē uz Portugāli, kur maltīte pasniegta mazā, šarmantā restorāniņā okeāna krastā.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min

Sastāvdaļas:

  • 1 neliels ziedkāposts, sagriezts šķēlēs
  • 3 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 ēd.k. laima sulas
  • 400 g mencas filejas (4 gabaliņi)
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

garšaugu sviestam:

  • 100 g sviesta
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota
  • 8 timiāna zariņi, tikai lapiņas
  • 1/2 bunte pētersīļu
  • 1/4 tējk. jūras sāls
  • 1/2 laima sula

Pagatavošana:

  1. Sakarsē grila pannu. Apslaki ziedkāpostus ar 2 ēd.k. eļļas, laima sulu un uzber sāli, piparus. Apgrilē ziedkāposta šķēles no abām pusēm.
  2. Mencas gabaliņiem uzber sāli un piparus. Pannā sakarsē 1 ēd.k. olīveļļas un apcep mencu no abām pusēm, lai no ārpuses tā būtu zeltaina, bet iekšā maiga un sulīga.
  3. Katliņā izkausē un sakarsē sviestu ar ķiploka daiviņu. Blendera krūzē liec zaļumus un sāc tos blenderēt, lēnām lejot klāt karstu sviestu. Beigās pievieno sāli un laima sulu un iemaisi.
  4. Uz šķīvja uzliec ziedkāposta šķēles, virsū ceptu mencu un pārlej ar karstu garšaugu sviestu. Pasniedz.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zivs