Mīdijas baltvīna mērcē (moules marinières)

Mīdijas baltvīna mērcē (moules marinières)

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 1,2 kg mīdiju
  • 40 g sviesta
  • 40 g šalotes sīpolu
  • 80 ml baltvīna
  • malti pipari – pēc ieskatiem
  • 40 g pētersīļu
  • 40 g sviesta

Mīdijas ir ļoti garšīgs, veselīgs un ātri pagatavojams produkts. Protams, vislabāk iegādāties svaigas mīdijas, īpaši svētkiem, bet, ja sanāk, tad arī ikdienas lietošanai. Klāt lieliski derēs glāze baltvīna un svaiga maize.

Pagatavošana:

  1. Ja mīdijas ir saldētas, tad atsaldē tās dabīgi, izņemot laikus no saldētavas. Pārbaudi mīdijas, jau laikus izņem un izmet tās, kuras liekas aizdomīgas, kā arī tās, kuras ir ielauztas, ieplēstas, kā arī jau atvērušās pirms gatavošanas. Ja mīdijas ir svaigas, tad tās ir jānotīra.
  2. Nomizo un sasmalcini šalotes sīpolus. Nomazgā, notīri un sasmalcini pētersīļus.
  3. Dziļā pannā vai katlā ieliec mīdijas, sviestu, sasmalcinātos sīpolus, baltvīnu un pusi no sasmalcinātajiem pētersīļiem. Pievieno piparus un uzliec vārīties bez vāka 5–6 minūtes. Vārīšanās laikā mīdijas ir jāmaisa.
  4. Līdzko mīdijas atveras, tā ņem nost no uguns. Pārvārītas tās vairs nebūs tik sulīgas un garšīgas.
  5. Gatavas mīdijas liec lielā traukā vai tīrā katlā un pārkaisi ar svaigiem pētersīļiem.

Recepte: Inga Kalniņa

Francijas šarms un vienkāršība

Pavārkursi

Ar aplausiem un sirsnīgiem paldies no studentu puses mēs noslēdzām nu jau ceturtos “Četras sezonas virtuve” pavārkursus, kuru tēma šoreiz bija “Francija – vienkārša un garšīga”. Paredzēto maksimālo četru stundu vietā kursi pavisam nedaudz iekavējās, jo bija nepieciešams ilgāks laiks, lai katrs pamēģinātu pagatavot oeuf en cocote un oeuf poche, klasiskus olu ēdienus, kuru pagatavošana grāmatu lapās izskatās daudz sarežģītāka, nekā ir patiesībā...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zivs"

Receptes bilde

Marinētas reņģes ar bietēm

Dažreiz nav vajadzīgi ne dārgi produkti, ne ilga gatavošana, lai taptu kaut kas izcili garšīgs. Rupjmaizes šķēle, marinēta reņģe, plānas sīpola un bietes...

Vairāk

Receptes bilde

Vārīti vēži ar dillēm

To, ka vēžus var vārīt kopā ar dillēm, zinu jau kopš bērnības. To, ka var pievienot ķimenes, izlasīju kādā vecā grāmatā. To, ka jāvāra astoņas...

Vairāk

Receptes bilde

Ceptas reņģes ar fenheli, avokado un turku zirņiem

Reņģes ir par maz novērtētas. Tas nu ir skaidrs. Bet velti. Pamēģini nopirkt reņģu filejas, apcep 6 minūtes, pasniedz ar fenheļa salātiem, un veselīgas un...

Vairāk

Plauža un kartupeļu kūkas ar pikantajiem salātiem

Plaudis ir saldūdens zivs ar savu garšu. Kādam tā patīk, kādam ne, bet, šādi pagatavots kartupeļu un zivju kūkās, tas garšo pavisam citādi. Un lieliska...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī cepts asaris ar dārzeņiem

Šis ēdiens ir ne tikai viegli pagatavojams (jo nav nekas vieglāks kā krāsnī atstāt trauku cepties), bet arī veselīgs un ļoti aromātisks. Fenheli meklē...

Vairāk

Receptes bilde

Mencas filejas rullīši saldā krējuma un zaļo zirnīšu mērcē

"Četru Sezonu Virtuve"

Ilgu laiku mencu bija tik daudz, ka tās uzskatīja par mazvērtīgām zivīm, kas piemērotas tikai cepšanai kopā ar...

Vairāk

Receptes bilde

Folijā cepts jūras asaris ar bekonu

Baltās zivs gaļa ar auksti kūpināta bekona sāļumu padara zivs garšu interesantu un pikantu. Vasarā pasniedz ar svaigajiem salātiem, bet ziemā – ar tvaicētu...

Vairāk

Receptes bilde

Mīdijas ar apelsīniem

Mīdijas saldā krējuma mērcē ar šķipsniņu apelsīna miziņu un nedaudz smaržīgo piparu. Izcila garša, pirms kuras nāk īpašs aromāts.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos