Soupe a la biere

Soupe a la biere

Šī vienkārši pagatavojamā zupa, kurai tiek pievienots alus, ir tipiska Francijas ziemeļu reģionu virtuves sastāvdaļa. Recepte nav sarežģīta un sastāvdaļas nav dārgas, kas ļauj to pagatavot jebkurās mājās.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
55min

Sastāvdaļas:

  • 750 ml ūdens
  • 750 ml vistas buljona
  • 25 g sviesta
  • 2 sīpoli, nomizoti, sakapāti
  • 330 ml gaišā alus
  • 150 g baltmaizes
  • 1/2 tējk. rīvēta muskatrieksta
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 tējk. cukura
  • 2 ēd.k. skābā krējuma
  • sauja pētersīļu, smalki sakapāti

pasniegšanai:

  • 4 baltmaizes šķēles, sagrieztas mazos kubiņos un apgrauzdētas

 

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzvāri ūdeni un pievieno buljonu. Lielākā katlā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un uz mazas liesmas apcep 5 minūtes. Pievieno alu, izvārīto buljonu, maizi, muskatriekstu, sāli, piparus un cukuru. Ļauj, lai viss vārās 30 minūtes uz nelielas uguns. Pēc tam pievieno skābo krējumu, pētersīļus un visu sablenderē. Lej zupu šķīvjos, pārkaisi ar maizes grauzdiņiem un pasniedz nekavējoties.

Recepte: Nathalie de la Gironiere
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zupas