Cūku pupu krēmzupa

Cūku pupu krēmzupa

Latviešiem mīlestība uz cūku pupām ir gluži vai ģenētiski pārmantota – tās ir sātīgas un tik labi piesien dūšu, ka pēc tam vēl ilgu laiku negribas virināt ledusskapja durvis. Vienīgais cūku pupu mīnuss ir pelēcīgā, ne pārāk apetīti rosinošā krāsa. Receptes autore Baiba mums atklāja, ka atjautīgās „Braslas kroga” saimnieces tam ir atradušas vienkāršu risinājumu – zupai jāpievieno saldēti zaļie zirnīši (vasarā, protams, vari izmantot svaigus). Bet svaigā siera bumbas ir kā pikants kontrasts maigajai zupas garšai.

Sagatavošana
20min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
50min

Sastāvdaļas:

  • 500 g cūku pupu, izlobītas no pākstīm
  • jūras sāls pēc garšas
  • 150 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 4 nelielas ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 240 ml saldā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 12 „Trikātas“ svaigā siera bumbas ar ķiplokiem

Pagatavošana:

  1. Cūku pupas liec katlā, pārlej ar ūdeni, pieber sāli un liec vārīties, līdz tās mīkstas. Tad pievieno zaļos zirnīšus* un turpini vārīt aptuveni 5 minūtes.
  2. Pievieno zupai ķiplokus, visu sablenderē, pielej saldo krējumu, pieber piparus un uzkarsē, līdz zupa uzmet pirmo burbuli. Lej šķīvjos un pasniedz, katru porciju dekorējot ar trīs „Trikātas” siera bumbām.

Recepte: Baiba Smilga
FOTO: Armands Meirāns

Papildinājumi:

* Tie jāpievieno tādēļ, lai zupa iegūtu patīkami zaļu krāsu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zupas