Ķirbju biezzupa ar ceptām reņģēm

Ķirbju biezzupa ar ceptām reņģēm

Silta un aromātiska ķirbju zupa, kurai interesantu garšas akcentu piešķir kanēlis. Savukārt piedevas – ceptas reņģes un ķirbju maize – padara šo ēdienu vēl īpašāku un sātīgāku.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
1,30h
Kopējais laiks
2h

Sastāvdaļas:

maizes pildījumam:

  • 150 g nomizota sviesta ķirbja, sagriezts kubiņos
  • 2 apelsīnu sula
  • šķipsniņa cukura
  • 1 ēd.k. etiķa
  • 2 krustnagliņas

maizes mīklai:

  • 500 g miltu
  • 12 g sausā rauga
  • 250 g ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa cukura
  • šķipsniņa rozmarīna
  • 60 g sviesta, istabas temperatūrā
  • nedaudz olīveļļas

biezzupai:

  • 500 g nomizota sviesta ķirbja, sēklas iztīrītas, sagriezts kubiņos
  • 60 g sīpola, nomizots, sakapāts
  • 80 g nomizota burkāna, sagriezts gabaliņos
  • 900 ml vistas buljona
  • 1 kanēļa standziņa
  • šķipsniņa cukura
  • 150 ml saldā krējuma
  • olīveļļa cepšanai
  • sviests cepšanai
  • 8 reņģes, iztīrītas
  • sāls pēc garšas
  • rudzu rīvmaize apviļāšanai
  • olīveļļa cepšanai

dekorēšanai:

  • ķirbju eļļa

Pagatavošana:

  1. Katliņā ielej apelsīnu sulu, pievieno cukuru, etiķi un krustnagliņas un uzvāri. Kad sāk vārīties, mirkli pakarsē, pievieno ķirbja gabaliņus un visu samaisi.
  2. Bļodā liec visas mīklas sastāvdaļas un ar rokām kārtīgi samīci. Uz galda uzkaisi miltus, uz virsmas vēlreiz kārtīgi samīci mīklu un atstāj mīklu atpūsties  uz 1,5 h.
  3. Tikmēr gatavo biezzupu. Katliņā sakarsē olīveļļu un sviestu un liec tajā sautēties sīpolus un burkānus. Pievieno ķirbi, kanēli, cukuru, pārlej ar buljonu un vāri apmēram 40 minūtes. Beigās pievieno saldo krējumu un sablenderē.
  4. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sadali mīklu 2 daļās, katru daļu izplacini, liec uz mīklas pamatnes sagatavotos ķirbjus (bez šķidruma), vienmērīgi sadalot, un aizrullē ciet, lai veidojas divas garenas mīklas desiņas. Liec uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm.
  5. Pārkaisi reņģes ar sāli un apviļā rīvmaizē. Sakarsē pannā olīveļļu un apcep zivis no abām pusēm, līdz tās kļūst skaisti brūnas. Lej zupu katliņā vai bļodā, pārslaki ar ķirbju eļļu un pasniedz kopā ar reņģēm un ķirbju maizi.

Recepte: Valters Zirdziņš
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zupas