Puravu un kartupeļu krēmzupa

Puravu un kartupeļu krēmzupa

Sildoša, sātīga un supergaršīga – tieši tāda, kādai jābūt zupai gada aukstākajos mēnešos!

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 40 g sviesta
  • 500 g puravu, ārējās lapas noņemtas un cietie gali nogriezti, sagriezti
  • 300 g kartupeļu, nomizoti, sagriezti gabalos
  • 2 timiāna zariņi
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sakapātas
  • 1 lauru lapa
  • 1/2 tējk. jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 l dārzeņu vai vistas buljona
  • 1 tējk. zaļās Tabasco mērces

pasniegšanai:

  • 200 g karsti kūpinātas foreles, sagriezta gabaliņos

 

Pagatavošana:

  1. Katlā izkausē sviestu un apcep puravus, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno kartupeļus, timiānu, ķiplokus, garšvielas, pārlej ar buljonu un vāri, līdz kartupeļi ir gatavi. Izņem no zupas lauru lapu, pārlej blendera krūzē un sasmalcini, pievienojot Tabasco mērci. Pasniedz zupu ar kūpinātu foreli.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zupas