Asā pupiņu-lēcu biezzupa ar olīvu standziņām

Asā pupiņu-lēcu biezzupa ar olīvu standziņām

Krāsaina un sātīga pupiņu zupa, kas turklāt sastāv no vairākiem pupiņu veidiem un tiek papildināta ar lēcām, patiks gan lieliem, gan maziem un par to priecāsies arī veģetārieši.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
45min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

  • 30 ml olīveļļas
  • 1/2 sīpola, nomizots, sakapāts
  • 1/2 kabača, nomizots, sakapāts
  • 1/2 ziedkāposta galviņas, sagriezta mazos gabalos
  • 70 g balto pupiņu, izmērcētas
  • 200 g melno pupiņu, izmērcētas
  • 100 g cūku pupu
  • 70 g sviesta pupiņu
  • 150 g zaļo lēcu, izmērcētas
  • 60 g sniega zirņu pākšu, sagrieztas lielos gabalos
  • 150 g krēmsiera

olīvu standziņām:

  • 1 iepakojums kārtainās mīklas
  • 100 g olīvu, sagrieztas ripiņās
  • 50 g kaperu, rupji sagriezti
  • 2 sarkanie sīpoli, nomizoti, sakapāti
  • 50 g Parmas siera, smalki sarīvēts
  • jūras sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 1/2 čili, smalki sakapāts

Pagatavošana:

  1. Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus. Pievieno kabaci, ziedkāpostus un visu veidu pupas, pārlej ar ūdeni un vāri, līdz pupas ir mīkstas. Pievieno lēcas un vāri, līdz lēcas ir mīkstas. Pievieno krēmsieru, samaisi un noņem no uguns.
  2. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Kārtainajā mīklā viegli iemīci olīvas, kaperus, sīpolus, sieru, sāli, piparus un čili. Izrullē mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Sagriez gareniski strēmelēs, pārcel tās uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un liec krāsnī cepties uz 10 minūtēm, līdz standziņas kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz kopā ar zupu.

Recepte: Madara Nīgale
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zupas