Sarkano lēcu un ķirbju krēmzupa

Sarkano lēcu un ķirbju krēmzupa

Izkrāso savu vakariņu šķīvi ar šo saulaino un olbaltumvielām tik bagāto lēcu un ķirbju krēmzupu.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

  • 2 ēd.k. saulespuķu eļļas cepšanai
  • 1 sīpols, nomizots, sagriezts šķēlēs
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sakapātas
  • 3 cm ingvera saknes, nomizota, sakapāta
  • 1 sarkanais čili, sakapāts
  • 500 g nomizota ķirbja, sagriezts kubiņos
  • 100 g sarkano lēcu
  • 500–700 ml dārzeņu buljona vai ūdens
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1/2 tējk. jūras sāls

pasniegšanai:

  • 20 g kinzas, sakapāta

 

Pagatavošana:

  1. Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus, ingveru, čili, līdz sīpoli ir mīksti. Pievieno ķirbi, lēcas, samaisi un cep vēl 5 minūtes. Pārlej dārzeņus ar buljonu, pievieno sāli un vāri uz nelielas uguns, līdz ķirbis ir mīksts.
  2. Pievieno zupai kokosriekstu pienu, pieber vēl sāli pēc garšas, pārlej zupu blendera krūzē un sablenderē līdz krēmzupas konsistencei. Pasniedz ar sakapātu kinzu.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Kristina sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zupas