Tomātu zupa ar vistu un kokospienu

Tomātu zupa ar vistu un kokospienu

Vēsā un drēgnā laikā nekas tik labi nesasilda kā zupa. Tomātu zupa ar vistu būs viegla un veselīga maltīte, kurā kā interesants, eksotisks akcents pievienots kokosriekstu piens, kas zupu nedaudz atsvaidzinās.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
25min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
50min

Sastāvdaļas:

  • 1 sīpols, nomizots, sakapāts
  • 1 burkāns, nomizots, smalki sagriezts
  • 1/4 selerijas saknes, smalki sagriezta
  • 2 seleriju kāti, sakapāti
  • 2 ķiploku daiviņas, nomizotas, sakapātas
  • 300 g vistas filejas, sagriezta gabaliņos
  • 30 ml sweet chili  mērces
  • sojas mērce pēc garšas
  • 300 ml ūdens
  • 800 g tomātu savā sulā, sakapāti
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • olīveļļa cepšanai

pasniegšanai:

  • 50 ml kokosriekstu piena

 

Pagatavošana:

  1. Katliņā sakarsē nedaudz eļļas. Ieber tajā sīpolus, burkānus, selerijas sakni un kātus, ķiplokus un vistas gabaliņus un atstāj uz mazas uguns, lai sautējas, ik pa laikam apmaisot. Kad viss sasautējies, pievieno sweet chili  mērci un sojas mērci. Pielej ūdeni un vāri, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Pievieno tomātus savā sulā, sāli, piparus un, ja nepieciešams, vēl ūdeni (tas atkarīgs, cik šķidru zupu vēlies). Pasniedz siltu, pārlejot ar kokosriekstu pienu.

Recepte: Ieva Kušnere
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zupas