Burkānu un apelsīnu krēmzupa

Burkānu un apelsīnu krēmzupa

Šī košā, sildošā un tik gardā krēmzupa pat vispelēkāko dienu padarīs saulainu!

Sarežgītība
zema
Personas
2
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 50 g olīveļļas cepšanai
  • 400 g nomizotu burkānu, sagriezti gabaliņos
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota, smalki sakapāta
  • 1 cm nomizota ingvera, sarīvēts uz smalkās rīves
  • 1 l dārzeņu buljona
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 100 g apelsīnu sulas
  • 1 g smalki sarīvētu apelsīna miziņu
  • 100 g kokosriekstu piena

pasniegšanai:

  • zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Katliņā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu, pievieno burkānus, ķiplokus, ingveru un sautē 8 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno buljonu, sāli, piparus, apelsīnu sulu un miziņas un sautē vēl 15 minūtes.
  2. Pārlej katla saturu blendera krūzē, pievieno kokosriekstu pienu un sablenderē viendabīgā krēmzupā. Pasniedz ar zaļumiem.

Recepte: Ieva Kušnere

FOTO: Kristina Sisejeva

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zupas