Puravu krēmzupa ar sīrupā glazētu bekonu

Puravu krēmzupa ar sīrupā glazētu bekonu

Zupa, kura kārdina ar aromātu vien. Tai ir izteikta puravu un ķiploku garša, bet kā akcents visam – aromātisks un kārdinošs bekons.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
1,10h
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

  • 1 ķiploka galviņa
  • 4 ēd.k. olīveļļa cepšanai
  • 4 ēd.k. sviesta
  • 6 puravi, rupji sagriezti
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. maltu melno piparu
  • 2 ēd.k. brūnā cukura
  • 1/2 tējk. paprikas pulvera
  • 75 ml sausa baltvīna
  • 1 l ūdens
  • 2 šalotes sīpoli, nomizoti, sakapāti
  • 100 g bekona, smalki sagriezts
  • 2 ēd.k. kļavu sīrupa
  • 10 g lociņu, sakapāti

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Pārgriez ķiploka galviņu uz pusēm, pārslaki ar 2 ēd.k. olīveļļas un liec krāsnī cepties uz 10 minūtēm. Pēc tam iztīri no mizām.
  2. Katliņā uz vidējas uguns sakarsē pārējo eļļu ar sviestu. Pievieno puravus, sīpolus, sāli, piparus, paprikas pulveri un sautē, līdz puravi kļūst viegli caurspīdīgi un zeltaini. Pievieno brūno cukuru un pasautē vēl 10 minūtes, līdz puravi sāk karamelizēties. Pievieno ceptā ķiploka daiviņas, vīnu un sautē, līdz gandrīz viss vīns ir iztvaikojis. Pievieno ūdeni un vāri 15 minūtes. Kad visas garšas savārījušās, pēc garšas un vēlmes vari pievienot vēl sāli un/vai piparus. Uzmanīgi noņem katlu no uguns un ar rokas blenderi sablenderē visu viendabīgā masā.
  3. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ieklāj pannā cepamo papīru, liec uz tā bekonu un liec krāsnī cepties uz apmēram 15–20 minūtēm, līdz bekons kļūst kraukšķīgs. Izņem no krāsns un apslaki no abām pusēm ar kļavu sīrupu. Cep vēl 5 minūtes, līdz bekons kļūst tumšs. Izņem no krāsns, vēlreiz apslaki ar atlikušo sīrupu un atdzesē. Lej zupu trauciņos un pasniedz kopā ar bekona šķēlītēm un svaigiem lociņiem.

Recepte: Ieva Kušnere
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Zupas