Vairāk attēluKartupeļu-puravu biezzupa ar cūkgaļas desu

Kartupeļu-puravu biezzupa ar cūkgaļas desu

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

 

  • 200 g sīpolu, notīrīti un sasmalcināti
  • 2 ķiploku daivas, notīrītas un sasmalcinātas
  • 2 puravi, notīrīti un sasmalcināti
  • 6 kartupeļi, notīrīti un sasmalcināti
  • 100 ml olīveļļas
  • 100 g sviesta
  • 800 ml vistas buljona
  • 15 g sāls
  • 5 g balto piparu
  • 5 g lauru lapu
  • 4 timiāna zariņi

Pasniegšanai:

  • 24 šķēles cūkgaļas desas
  • 6 šķipsnas puravu (fritēti/eļļā cepti)
  • 6 tējk. maurlociņu eļļas

Sātīga biezzupa, kas papildināta ar ceptu bekonu vai tavu iecienīto desu. Bez gaļas derēs gan veģetāriešiem (vistas buljona vietā pievieno dārzeņu buljonu), gan tiem, kam gaļas iekļaušana ēdienkartē ir ikdienas nepieciešamība.  

Pagatavošana:

  1. Katlā uzkarsē eļļu ar sviestu un liec cepties sīpolus, puravus, ķiplokus un kartupeļus, līdz tie iekrāsojas viegli zeltaini. Dārzeņiem sautējoties pievieno garšvielas un garšaugus.
  2. Sautē apmēram 5–10 minūtes, tad pielej klāt vistas buljonu. Vāri zupu, līdz kartupeļi sāk jukt laukā.
  3. Kad zupa nedaudz atdzisusi, to sablenderē virtuves kombainā un gludākai konsistencei izspied caur sietu. Atkārtoti uzvāri un nogaršo, lai pārbaudītu, vai ir pietiekami sāls un citu garšvielu.


Recepte: Kaspars Jansons

Komentāri

s.ieva

12.01.2014.

Ļoti, ļoti garda recepte!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Receptes bilde

Ķirbju un ābolu krēmzupa

Divas mums ļoti aktuālas sastāvdaļas – ķirbis un ābols, kuras Latvijā birst kā no pārpilnības raga. Atliek tikai izdomāt, kā tās realizēt, un, tici man,...

Vairāk

Receptes bilde

Kartupeļu-puravu biezzupa ar cūkgaļas desu

"Četru Sezonu Virtuve"

Sātīga biezzupa, kas papildināta ar ceptu bekonu vai tavu iecienīto desu. Bez gaļas derēs gan veģetāriešiem (vistas buljona vietā pievieno...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī ceptu ķirbju biezzupa

"Četru Sezonu Virtuve"

Šī krāsnī cepto ķirbju un burkānu biezzupa ar ķirbju sēklām un ķirbju sēklu eļļu ir maiga, krēmīga, aromātiska un riekstaina. Protams sezonāla un...

Vairāk

Receptes bilde

Latvijas zivju zupa

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai sanāktu vienkārša un garda zivju zupa, aizej līdz tirgum, iegādājies Latvijas zivju asakas un filejas gabalus, un pagatavo zupu – aromātisku un sātīgu.

Vairāk

Bulgura un sarkano lēcu biezā zupa

Bulgurs ir lielisks graudaugs – tas ir sātīgs, ar riekstu niansēm, kraukšķīgs un ātri pagatavojams. Sarkanās lēcas ir uzturvielām bagātas, saldenas un arī...

Vairāk

Receptes bilde

Pastinaku un ķiploku krēmzupa

Svētku idejas

Nedaudz saldeni pikanta zupa, kam pikantumu dod čili un ķiploks. Noteikti vāri visu noteikto laiku un arī izberz caur sietu, jo pastinaks ir šķiedrains un tik labi...

Vairāk

Receptes bilde

Trīs gaļu un skābētu kāpostu zupa

Skābi kāposti. Kad tie ir pareizi un gardi ieskābēti, tie ir burvīgi, bet ir jāzina, kur tādus nopirkt. Tālāk jau pagatavot var visu ko, un viens no...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju un mandeļu biezzupa ar maskarpones krēmu

Ķirbis – skaists un garšīgs. Šai zupai centies izmantot muskata ķirbi, jo tas ir skaistā krāsā, ļoti sulīgs, maigs un tik neatvairāms. Kopā ar mandelēm...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos