Vairāk attēluKartupeļu-puravu biezzupa ar cūkgaļas desu

Kartupeļu-puravu biezzupa ar cūkgaļas desu

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

 

  • 200 g sīpolu, notīrīti un sasmalcināti
  • 2 ķiploku daivas, notīrītas un sasmalcinātas
  • 2 puravi, notīrīti un sasmalcināti
  • 6 kartupeļi, notīrīti un sasmalcināti
  • 100 ml olīveļļas
  • 100 g sviesta
  • 800 ml vistas buljona
  • 15 g sāls
  • 5 g balto piparu
  • 5 g lauru lapu
  • 4 timiāna zariņi

Pasniegšanai:

  • 24 šķēles cūkgaļas desas
  • 6 šķipsnas puravu (fritēti/eļļā cepti)
  • 6 tējk. maurlociņu eļļas

Sātīga biezzupa, kas papildināta ar ceptu bekonu vai tavu iecienīto desu. Bez gaļas derēs gan veģetāriešiem (vistas buljona vietā pievieno dārzeņu buljonu), gan tiem, kam gaļas iekļaušana ēdienkartē ir ikdienas nepieciešamība.  

Pagatavošana:

  1. Katlā uzkarsē eļļu ar sviestu un liec cepties sīpolus, puravus, ķiplokus un kartupeļus, līdz tie iekrāsojas viegli zeltaini. Dārzeņiem sautējoties pievieno garšvielas un garšaugus.
  2. Sautē apmēram 5–10 minūtes, tad pielej klāt vistas buljonu. Vāri zupu, līdz kartupeļi sāk jukt laukā.
  3. Kad zupa nedaudz atdzisusi, to sablenderē virtuves kombainā un gludākai konsistencei izspied caur sietu. Atkārtoti uzvāri un nogaršo, lai pārbaudītu, vai ir pietiekami sāls un citu garšvielu.


Recepte: Kaspars Jansons

Komentāri

s.ieva

12.01.2014.

Ļoti, ļoti garda recepte!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Receptes bilde

Ziedkāpostu krēmzupa

Par ziedkāpostu krēmzupas esamību pirms dažiem gadiem izlasīju kādā franču pavārgrāmatā, jo Francijā tas ir ļoti populārs ēdiens ziedkāpostu sezonā....

Vairāk

Receptes bilde

Dzidrā vistas zupa ar filini piccoli

Lai izdotos laba zupa, ir svarīga viena ļoti būtiska sastāvdaļa – buljonas. Lai gan tas attiecas uz visām zupām, īpaši svarīgi tas ir gatavojot tieši...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju–bumbieru zupa ar pupiņām

Sātīga, ļoti aromātiska, nedaudz neparasta, bet ļoti ziemīga zupa, kas sasildīs aukstajās dienās. Vari pasniegt arī ar tofu sieru.

Vairāk

Receptes bilde

Sarkano lēcu zupa

Lasītāju receptes

Šī recepte atvesta uz Latviju no Turcijas, kur to iemācījos gatavot kādā ģimenē. Viegla, ātra, veselīga un ar citronu atsvaidzinoša. Īsta Turcijas garša.

Vairāk

Receptes bilde

Ceptu burkānu krēmzupa

Burkāni ir veselīgi. Burkāni ir skaisti. Burkāni ir garšīgi. Tie ir viens no dārzeņiem, kurš, izaudzis vēlā vasarā, mūs pabaro līdz pat pavasarim. Lai tas...

Vairāk

Receptes bilde

Sarkanā itāļu ziemas pupiņu biezzupa

Ziema, Itālija, zupas – tās ir trīs nesaraujami saistītas lietas. Šajās zupās bieži vien izmanto dažādus kaltētus pākšaugus un visbiežāk pupiņas. Tās...

Vairāk

Receptes bilde

Harčo ar riekstiem

Ja no rīta pamostoties jūti, ka prasās ko sātīgu, pikantu un uzmundrinošu, tad ir īstā reize gatavot harčo. Šai biezajai un aromātiskajai gruzīnu...

Vairāk

Turku zirņu un kastaņu zupa (ilgā versija)

Ar šādu produktu salikumu iepazinos kādā ceļojumā uz Itāliju, Umbriju, kur tāds salikums, īpaši aukstajos mēnešos, ir bieži sastopams vakariņu galdā...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Miera ielas svētkos atklās Laima ražotnes atjaunoto sienu 22.05.15

Par godu saldumu fabrikas Laima 145. jubilejas gadam, Miera ielas svētku ietvaros tiks atklāta Laimas ražotnes atjaunotā siena, kas ieguvusi jaunu dizainu un funkcionalitāti. Ražotnes atjaunotā siena ir uzņēmuma dāvinājums Rīgas pilsētai, atzīmējot Laimas jubilejas gadu.

Dobeles Ceriņu svētki - bauda acīm, dvēselei un sajūtām 15.05.15

23.maijā plkst. 16.00 Dobeles Ceriņu dārzā notiks tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts. Šogad koncertā „Ceriņu tango” skanēs jaunklasikas žanrs - tango mūzika. Programmas pirmajā daļā būs fragmenti no mūzikas un sajūtu izrādes ,,Cantando y amando" - Astora Pjacollas tango Ilonas Bageles izpildījumā. Koncerta otrajā daļā Karinas Tatarinovas un Andra Daņiļenko izpildījumā skanēs Argentīniešu tango, Oskara Stroka, Raimonda Paula, Alfrēda Vintera u.c. komponistu tango mūzika. Koncerta rīkotāji sola, ka kaislīgā tango mūzika savienojumā ar ceriņu krāšņo burvību neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

Santa Maria papildina BBQ produktu klāstu un uzlabo iepakojuma dizainu 30.04.15

Santa Maria uzlabotais BBQ produktu klāsts sniedz iespēju baudīt lielāku vasaras ēdienu dažādību un ātri pagatavot gardas maltītes bez īpašiem sagatavošanās darbiem. Ņemot vērā klientu izpētes rezultātus, BBQ mērču plastmasas pudeles ir nomainītas pret stikla pudelēm, piešķirot tām autentiskāku un augstvērtīgāku izskatu.

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc Staburadzes tortēm 29.04.15

Šī gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA “Staburadze konditoreja” (turpmāk – Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos