Vairāk attēluKartupeļu-puravu biezzupa ar cūkgaļas desu

Kartupeļu-puravu biezzupa ar cūkgaļas desu

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

 

  • 200 g sīpolu, notīrīti un sasmalcināti
  • 2 ķiploku daivas, notīrītas un sasmalcinātas
  • 2 puravi, notīrīti un sasmalcināti
  • 6 kartupeļi, notīrīti un sasmalcināti
  • 100 ml olīveļļas
  • 100 g sviesta
  • 800 ml vistas buljona
  • 15 g sāls
  • 5 g balto piparu
  • 5 g lauru lapu
  • 4 timiāna zariņi

Pasniegšanai:

  • 24 šķēles cūkgaļas desas
  • 6 šķipsnas puravu (fritēti/eļļā cepti)
  • 6 tējk. maurlociņu eļļas

Sātīga biezzupa, kas papildināta ar ceptu bekonu vai tavu iecienīto desu. Bez gaļas derēs gan veģetāriešiem (vistas buljona vietā pievieno dārzeņu buljonu), gan tiem, kam gaļas iekļaušana ēdienkartē ir ikdienas nepieciešamība.  

Pagatavošana:

  1. Katlā uzkarsē eļļu ar sviestu un liec cepties sīpolus, puravus, ķiplokus un kartupeļus, līdz tie iekrāsojas viegli zeltaini. Dārzeņiem sautējoties pievieno garšvielas un garšaugus.
  2. Sautē apmēram 5–10 minūtes, tad pielej klāt vistas buljonu. Vāri zupu, līdz kartupeļi sāk jukt laukā.
  3. Kad zupa nedaudz atdzisusi, to sablenderē virtuves kombainā un gludākai konsistencei izspied caur sietu. Atkārtoti uzvāri un nogaršo, lai pārbaudītu, vai ir pietiekami sāls un citu garšvielu.


Recepte: Kaspars Jansons

Komentāri

s.ieva

12.01.2014.

Ļoti, ļoti garda recepte!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Receptes bilde

Sātīga krāsainā zupa

Šī ir rudens zupa, kad pieejami cukīni, kāda dille. Zirnīši gan jau jāņem no saldētavas. Zupa ir sātīga, viegli pagatavojama un ātra. Tikai atceries, ka...

Vairāk

Receptes bilde

Harčo ar riekstiem

Ja no rīta pamostoties jūti, ka prasās ko sātīgu, pikantu un uzmundrinošu, tad ir īstā reize gatavot harčo. Šai biezajai un aromātiskajai gruzīnu...

Vairāk

Receptes bilde

Latvijas zivju zupa

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai sanāktu vienkārša un garda zivju zupa, aizej līdz tirgum, iegādājies Latvijas zivju asakas un filejas gabalus, un pagatavo zupu – aromātisku un sātīgu.

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju, kartupeļu un ķiploku zupa

Zupa no visslavenākajiem sezonas dārzeņiem, kas papildināta ar zilo sieru. Un nekas vairāk nav vajadzīgs.

Vairāk

Receptes bilde

Maigā ķirbju un kukurūzas krēmzupa

Izteikti krēmīga, maiga un samtaina zupa. Tajā rudens izcilākais dārzenis ķirbis kopā ar kukurūzu rada interesantu un pilnīgu rudens garšu. Pasniedz ar tādām...

Vairāk

Receptes bilde

Laša zupa somu gaumē

"Četru Sezonu Virtuve"

Laša zupa somu gaumē ir ļoti klasisks somu virtuves ēdiens, kurš ir patīkams tieši tāpēc, ka ir tik vienkāršs un saprotams. Kartupeļi, lasis un puravi kopā...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju zupa ar baravikām

Nereti ir situācija, kad, tuvojoties pavasarim, saldētavā lēnām atklājam to, ko esam pa vasaru sasaldējuši. Viens no produktiem noteikti ir baravikas.

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī gatavota kāpostu zupa ar vistu

Šis ir neparasts veids, kā pagatavot zupu, tā mēdz dažreiz gatavot arī dažās itāļu ģimenēs. Zupa ir sātīga, jo tajā ir gan dārzeņi, gan vista un vēl...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos