Vairāk attēluKartupeļu-puravu biezzupa ar cūkgaļas desu

Kartupeļu-puravu biezzupa ar cūkgaļas desu

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

 

  • 200 g sīpolu, notīrīti un sasmalcināti
  • 2 ķiploku daivas, notīrītas un sasmalcinātas
  • 2 puravi, notīrīti un sasmalcināti
  • 6 kartupeļi, notīrīti un sasmalcināti
  • 100 ml olīveļļas
  • 100 g sviesta
  • 800 ml vistas buljona
  • 15 g sāls
  • 5 g balto piparu
  • 5 g lauru lapu
  • 4 timiāna zariņi

Pasniegšanai:

  • 24 šķēles cūkgaļas desas
  • 6 šķipsnas puravu (fritēti/eļļā cepti)
  • 6 tējk. maurlociņu eļļas

Sātīga biezzupa, kas papildināta ar ceptu bekonu vai tavu iecienīto desu. Bez gaļas derēs gan veģetāriešiem (vistas buljona vietā pievieno dārzeņu buljonu), gan tiem, kam gaļas iekļaušana ēdienkartē ir ikdienas nepieciešamība.  

Pagatavošana:

  1. Katlā uzkarsē eļļu ar sviestu un liec cepties sīpolus, puravus, ķiplokus un kartupeļus, līdz tie iekrāsojas viegli zeltaini. Dārzeņiem sautējoties pievieno garšvielas un garšaugus.
  2. Sautē apmēram 5–10 minūtes, tad pielej klāt vistas buljonu. Vāri zupu, līdz kartupeļi sāk jukt laukā.
  3. Kad zupa nedaudz atdzisusi, to sablenderē virtuves kombainā un gludākai konsistencei izspied caur sietu. Atkārtoti uzvāri un nogaršo, lai pārbaudītu, vai ir pietiekami sāls un citu garšvielu.


Recepte: Kaspars Jansons

Komentāri

s.ieva

12.01.2014.

Ļoti, ļoti garda recepte!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Receptes bilde

Zupa ar fenheli, balto gaļu un makaroniem

Ar šo zupu vari nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu, jo tā ir gan veselīga, gan garda. Īpaši bērniem, kam ne īpaši patiktu fenhelis, tomēr ļoti pie sirds...

Vairāk

Receptes bilde

Zaļo zirnīšu zupa ar piparmētru eļļu

Laikā, kad zirnīši ir pārpārēm, tie jāizmanto un jāēd visās iespējamajās variācijās. Viena no tām ir zupā – sātīgā un svaigā. Labums, ka šo zupu...

Vairāk

Vistas un baltās paprikas zupa

Viegla zupa, kuras pagatavošanā izmanto vistas treknākos gabalus – stilbiņus, šķiņķīšus un arī muguriņas. Tikpat labi vari paņemt mazu pusi no vistas. Kad...

Vairāk

Receptes bilde

Pelēko zirņu krēmzupa

SĀTĪGĀM VAKARIŅĀM

Pelēkie zirņi ir piemēroti ne tikai ēšanai ar speķi. Pagatavo šo sātīgo zupu kādā no svētku laika brīvdienām un pārsteidz viesus vai ģimeni!

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī gatavota kāpostu zupa ar vistu

Šis ir neparasts veids, kā pagatavot zupu, tā mēdz dažreiz gatavot arī dažās itāļu ģimenēs. Zupa ir sātīga, jo tajā ir gan dārzeņi, gan vista un vēl...

Vairāk

Receptes bilde

Zupa „bisque” no garnelēm

"Četru Sezonu Virtuve"

Fantastiska, burvīga un pārsteigumiem pilna zupa, kas tāds, par ko bieži vien pat iedomāties nevar. Pagatavošana var likties sarežģīta, bet tik traki nav, jo...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju zupa ar baravikām

Nereti ir situācija, kad, tuvojoties pavasarim, saldētavā lēnām atklājam to, ko esam pa vasaru sasaldējuši. Viens no produktiem noteikti ir baravikas.

Vairāk

Receptes bilde

Sīpolu zupa

Reti kad sīpols mums asociējas ar kaut ko saldu. Jā, šis ir viens no tiem – sīpols, kārtīgi izsautēts un pavārīts, dara brīnumus.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos