Rudens dārzeņu biezzupa ar ķirbju sēklu eļļu

Rudens dārzeņu biezzupa ar ķirbju sēklu eļļu

Sastāvdaļas:

  • 250 g sīpolu
  • 250 g puravu
  • ķiploks
  • 250 g burkānu, nomizoti, sagriezti kubiņos
  • 250 g selerijas saknes, nomizota, sagriezta kubiņos
  • 250 g kāļa, nomizots, sagriezts kubiņos
  • 350 g ķirbja, nomizots, sagriezts kubiņos
  • 75 ml olīveļļas
  • timiāns
  • rozmarīns
  • lauru lapas
  • 75 ml baltvīna
  • 50 ml ķirbju sēklu eļļas
  • 50 g lazdu riekstu
  • sāls, pipari

Rudenīgā zupa, kurā apvienojas visi rudens dārzeņi, dod ne tikai spēku un sātīgumu, bet arī daudz labu vielu. Tai netiek pievienots buljons un salds krējums, jo pietiek ar gatavošans procesu, labu blenderi un sietiņu. Tumīga, krēmīga biezzupa, lai vēsajos rudens vakaros sajustu siltumu sevī.

Pagatavošana:

  1. Katlā sakarsē eļļu. Nomizo un sagriez kubiņos sīpolus un puravus. Sakapā un pievieno ķiploku un katlā sautē tos ar timiānu, rozmarīnu, lauru lapām, sāli un pipariem.
  2. Pievieno pārējos samizotos un kubiņos sagrieztos dārzeņus. Sautē apm. 10–15 min uz vidējas uguns. Pārlej ar baltvīnu un sautē vēl apmēram 5 minūtes.
  3. To visu pārlej ar ūdeni un vāri 30 minūtes. Sablenderē ar mikseri, izlaid caur sietu, un zupa gatava. Pēc garšas var pievienot skābo krējumu.
  4. Kamēr zupa vārās, grauzdē lazdu riekstus. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu un liec iekšā riekstus uz apmēram 5 minūtēm.
  5. Riekstus pārber pāri zupai un pievieno mazliet ķirbju sēklu eļļas.

Recepte: Rihards Frīdenbergs - Kalniņš

Pašcepta kūka uz terases

Pavārkursi

26. septembris bija ne tikai burvīga, skaista atvasaras diena, bet arī lieliska pieredze „Četru sezonu virtuvē” tiem, kuri gribēja iemācīties gatavot ātras maltītes darba dienām. Protams, ka kāds no ēdieniem bija ātrāks, kāds – lēnāks, kāds – dārgāks un kāds – lētāks, bet galvenais, ka katrs no šiem ēdieniem sniedza iedvesmu jaunām idejām. Šajos kursos pavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, kuram šie bija jau trešie...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Receptes bilde

Kāpostu krēmzupa ar āboliem un kanēļa grauzdiņiem

Vācu virtuvē, tāpat kā latviešu tradicionālajās maltītēs, daudz tiek izmantoti trekni un sātīgi produkti – speķis, kāposti, maize un krējums, bet šajā...

Vairāk

Receptes bilde

Pelēko zirņu krēmzupa

SĀTĪGĀM VAKARIŅĀM

Pelēkie zirņi ir piemēroti ne tikai ēšanai ar speķi. Pagatavo šo sātīgo zupu kādā no svētku laika brīvdienām un pārsteidz viesus vai ģimeni!

Vairāk

Receptes bilde

Lēcu un amaranta zupa ar tomātiem

Veselīga, sātīga un nedaudz pikanta. Amarants ir ļoti veselīgs graudaugs, kas pieejams vēl salīdzinoši maz veikalos, bet cilvēka organismam sniedz ļoti daudz...

Vairāk

Receptes bilde

Laša zupa somu gaumē

"Četru Sezonu Virtuve"

Laša zupa somu gaumē ir ļoti klasisks somu virtuves ēdiens, kurš ir patīkams tieši tāpēc, ka ir tik vienkāršs un saprotams. Kartupeļi, lasis un puravi kopā...

Vairāk

Receptes bilde

Balto pupiņu krēmzupa ar zilo sieru

Šo zupu ar liellopa buljonu var pagatavot tik ātri, toties kāda bauda...

Vairāk

Receptes bilde

Sarkano lēcu zupa

Lasītāju receptes

Šī recepte atvesta uz Latviju no Turcijas, kur to iemācījos gatavot kādā ģimenē. Viegla, ātra, veselīga un ar citronu atsvaidzinoša. Īsta Turcijas garša.

Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku dārzeņu zupa ar maskarponi

Patiesībā, lai radītu svētkus, nepieciešams pavisam maz – labi dārzeņi, buljons, piparkūku garšvielas un labs siers. To visu savienojot kopā, izdodas šī...

Vairāk

Receptes bilde

Turku zirņu un kāpostu zupa

Šī zupa varētu būt kā labas atvadas ziemai, bet tik pat labi, jauns sākums vasarai. Pavadot ziemu, turku zirņi kopā ar rudens ražas kāpostiem. Sagaidot vasaru...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos