Rudens dārzeņu biezzupa ar ķirbju sēklu eļļu

Rudens dārzeņu biezzupa ar ķirbju sēklu eļļu

Sastāvdaļas:

  • 250 g sīpolu
  • 250 g puravu
  • ķiploks
  • 250 g burkānu, nomizoti, sagriezti kubiņos
  • 250 g selerijas saknes, nomizota, sagriezta kubiņos
  • 250 g kāļa, nomizots, sagriezts kubiņos
  • 350 g ķirbja, nomizots, sagriezts kubiņos
  • 75 ml olīveļļas
  • timiāns
  • rozmarīns
  • lauru lapas
  • 75 ml baltvīna
  • 50 ml ķirbju sēklu eļļas
  • 50 g lazdu riekstu
  • sāls, pipari

Rudenīgā zupa, kurā apvienojas visi rudens dārzeņi, dod ne tikai spēku un sātīgumu, bet arī daudz labu vielu. Tai netiek pievienots buljons un salds krējums, jo pietiek ar gatavošans procesu, labu blenderi un sietiņu. Tumīga, krēmīga biezzupa, lai vēsajos rudens vakaros sajustu siltumu sevī.

Pagatavošana:

  1. Katlā sakarsē eļļu. Nomizo un sagriez kubiņos sīpolus un puravus. Sakapā un pievieno ķiploku un katlā sautē tos ar timiānu, rozmarīnu, lauru lapām, sāli un pipariem.
  2. Pievieno pārējos samizotos un kubiņos sagrieztos dārzeņus. Sautē apm. 10–15 min uz vidējas uguns. Pārlej ar baltvīnu un sautē vēl apmēram 5 minūtes.
  3. To visu pārlej ar ūdeni un vāri 30 minūtes. Sablenderē ar mikseri, izlaid caur sietu, un zupa gatava. Pēc garšas var pievienot skābo krējumu.
  4. Kamēr zupa vārās, grauzdē lazdu riekstus. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu un liec iekšā riekstus uz apmēram 5 minūtēm.
  5. Riekstus pārber pāri zupai un pievieno mazliet ķirbju sēklu eļļas.

Recepte: Rihards Frīdenbergs - Kalniņš

Pašcepta kūka uz terases

Pavārkursi

26. septembris bija ne tikai burvīga, skaista atvasaras diena, bet arī lieliska pieredze „Četru sezonu virtuvē” tiem, kuri gribēja iemācīties gatavot ātras maltītes darba dienām. Protams, ka kāds no ēdieniem bija ātrāks, kāds – lēnāks, kāds – dārgāks un kāds – lētāks, bet galvenais, ka katrs no šiem ēdieniem sniedza iedvesmu jaunām idejām. Šajos kursos pavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, kuram šie bija jau trešie...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Receptes bilde

Arugulas biezzupa

Bieza, tumīga un saldeni pikanta. Ja zupu vēlies ideālu, tad vienīgā problēma zupas pagatavošanā ir tāda, ka nepieciešams jaudīgs blenderis vai kārītgs...

Vairāk

Receptes bilde

Rāceņu zupa ar burkāniem

Rācenis ir ideāls dārzenis krēmzupai. Kopā ar pikantiem burkāniem un salsa verde – tev būs jauns vakariņu ēdiens.

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju un ābolu krēmzupa

Divas mums ļoti aktuālas sastāvdaļas – ķirbis un ābols, kuras Latvijā birst kā no pārpilnības raga. Atliek tikai izdomāt, kā tās realizēt, un, tici man,...

Vairāk

Receptes bilde

Turku zirņu un kāpostu zupa

Šī zupa varētu būt kā labas atvadas ziemai, bet tik pat labi, jauns sākums vasarai. Pavadot ziemu, turku zirņi kopā ar rudens ražas kāpostiem. Sagaidot vasaru...

Vairāk

Receptes bilde

Dzelteno zirņu un ķirbju krēmzupa

Ir reizes, kad zirņus gadās uzvārīt stipri par daudz, un tad nav saprotams, ko lai no viņiem pagatavo. Arī man gadījās, ka sausais svars izlikās tik mazs, bet...

Vairāk

Receptes bilde

Lēcu biezzupa ar bekonu

Lai arī beidzot sācies pavasaris un līdz ar to iestājies siltāks laiks, joprojām mūs pārsteidz nepatīkami vēsie vakari. Šī zupiņa ne tikai pabaros, bet arī...

Vairāk

Tomātu krēmzupa

Šī ir īsta vasaras tomātu zupa, kurai gan zupas pamatu, gan lielāko saldumu dod tomāts. Ja tev tomāti nav tik saldi, beigās pievieno nedaudz vairāk cukura....

Vairāk

Receptes bilde

Tomātu krēmzupa ar apelsīna mizu

Ziemās ir reizes, kad tik ļoti kārojas pēc vasaras – laika, kad viegli pagatavot ātri un tik aromātiski. Nopirkt svaigus tomātus un vienkārši tos apēst vai...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos