Rudens dārzeņu biezzupa ar ķirbju sēklu eļļu

Rudens dārzeņu biezzupa ar ķirbju sēklu eļļu

Sastāvdaļas:

  • 250 g sīpolu
  • 250 g puravu
  • ķiploks
  • 250 g burkānu, nomizoti, sagriezti kubiņos
  • 250 g selerijas saknes, nomizota, sagriezta kubiņos
  • 250 g kāļa, nomizots, sagriezts kubiņos
  • 350 g ķirbja, nomizots, sagriezts kubiņos
  • 75 ml olīveļļas
  • timiāns
  • rozmarīns
  • lauru lapas
  • 75 ml baltvīna
  • 50 ml ķirbju sēklu eļļas
  • 50 g lazdu riekstu
  • sāls, pipari

Rudenīgā zupa, kurā apvienojas visi rudens dārzeņi, dod ne tikai spēku un sātīgumu, bet arī daudz labu vielu. Tai netiek pievienots buljons un salds krējums, jo pietiek ar gatavošans procesu, labu blenderi un sietiņu. Tumīga, krēmīga biezzupa, lai vēsajos rudens vakaros sajustu siltumu sevī.

Pagatavošana:

  1. Katlā sakarsē eļļu. Nomizo un sagriez kubiņos sīpolus un puravus. Sakapā un pievieno ķiploku un katlā sautē tos ar timiānu, rozmarīnu, lauru lapām, sāli un pipariem.
  2. Pievieno pārējos samizotos un kubiņos sagrieztos dārzeņus. Sautē apm. 10–15 min uz vidējas uguns. Pārlej ar baltvīnu un sautē vēl apmēram 5 minūtes.
  3. To visu pārlej ar ūdeni un vāri 30 minūtes. Sablenderē ar mikseri, izlaid caur sietu, un zupa gatava. Pēc garšas var pievienot skābo krējumu.
  4. Kamēr zupa vārās, grauzdē lazdu riekstus. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu un liec iekšā riekstus uz apmēram 5 minūtēm.
  5. Riekstus pārber pāri zupai un pievieno mazliet ķirbju sēklu eļļas.

Recepte: Rihards Frīdenbergs - Kalniņš

Pašcepta kūka uz terases

Pavārkursi

26. septembris bija ne tikai burvīga, skaista atvasaras diena, bet arī lieliska pieredze „Četru sezonu virtuvē” tiem, kuri gribēja iemācīties gatavot ātras maltītes darba dienām. Protams, ka kāds no ēdieniem bija ātrāks, kāds – lēnāks, kāds – dārgāks un kāds – lētāks, bet galvenais, ka katrs no šiem ēdieniem sniedza iedvesmu jaunām idejām. Šajos kursos pavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, kuram šie bija jau trešie...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Jutas aukstā zupa

Šī ir manas bērnības aukstā zupa, ko katru vasaru vairākas reizes gatavoja mana mamma. No malas liekas tikpat parasta kā visas citas, tomēr tikai ar kefīru un...

Vairāk

Receptes bilde

Laša zupa somu gaumē

"Četru Sezonu Virtuve"

Laša zupa somu gaumē ir ļoti klasisks somu virtuves ēdiens, kurš ir patīkams tieši tāpēc, ka ir tik vienkāršs un saprotams. Kartupeļi, lasis un puravi kopā...

Vairāk

Receptes bilde

Aukstā melones un tomātu zupa

Aukstā tomātu zupa ir pierasta – to mēs saucam par gaspačo. Bet šis ir nedaudz neierastāks salikums – ar meloni un čili. Dievīga garša. Es saku. Pamēģini,...

Vairāk

Receptes bilde

Margitas gaspačo

Gaspačo arī ir viena no Spānijas virtuves receptēm, kurai ir miljons variāciju. Atkarībā no reģiona un ģimenes. Vieniem patīk ar daudz etiķa, citiem – ar...

Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku dārzeņu zupa ar maskarponi

Patiesībā, lai radītu svētkus, nepieciešams pavisam maz – labi dārzeņi, buljons, piparkūku garšvielas un labs siers. To visu savienojot kopā, izdodas šī...

Vairāk

Receptes bilde

Sparģeļu krēmzupa

Šajā zupiņā jūtams pavasaris pat tad, kad ārā vēl snieg. Ne tikai maiga un garda, bet arī viegli pagatavojama...

Vairāk

Receptes bilde

Balto pupiņu krēmzupa ar zilo sieru

Šo zupu ar liellopa buljonu var pagatavot tik ātri, toties kāda bauda...

Vairāk

Receptes bilde

Zupa ar fenheli, balto gaļu un makaroniem

Ar šo zupu vari nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu, jo tā ir gan veselīga, gan garda. Īpaši bērniem, kam ne īpaši patiktu fenhelis, tomēr ļoti pie sirds...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Brančs

Par dažām klasiskām vietām pēdējā laikā mainas viedokli, jo vairs nav tās...

Roberts 20.10.2014. 22:24

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ziņas

Kaspars Reitups izcīna Baltijas labākā someljē titulu 20.10.14

Piektdien, 17.oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, sīvā cīņā par labāko Baltijas valstu someljē tika atzīts Latvijas pārstāvis – restorāna “Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups. Otrajā vietā šajās divu dienu sacensībās ierindojās Igaunijas Someljē asociācijas pasniedzējs Kristjans Markī, bet trešo vietu izcīnīja „Liviko HoReCa” tirdzniecības pārstāvis Karels Veski no Igaunijas.

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos