Rudens dārzeņu biezzupa ar ķirbju sēklu eļļu

Rudens dārzeņu biezzupa ar ķirbju sēklu eļļu

Sastāvdaļas:

  • 250 g sīpolu
  • 250 g puravu
  • ķiploks
  • 250 g burkānu, nomizoti, sagriezti kubiņos
  • 250 g selerijas saknes, nomizota, sagriezta kubiņos
  • 250 g kāļa, nomizots, sagriezts kubiņos
  • 350 g ķirbja, nomizots, sagriezts kubiņos
  • 75 ml olīveļļas
  • timiāns
  • rozmarīns
  • lauru lapas
  • 75 ml baltvīna
  • 50 ml ķirbju sēklu eļļas
  • 50 g lazdu riekstu
  • sāls, pipari

Rudenīgā zupa, kurā apvienojas visi rudens dārzeņi, dod ne tikai spēku un sātīgumu, bet arī daudz labu vielu. Tai netiek pievienots buljons un salds krējums, jo pietiek ar gatavošans procesu, labu blenderi un sietiņu. Tumīga, krēmīga biezzupa, lai vēsajos rudens vakaros sajustu siltumu sevī.

Pagatavošana:

  1. Katlā sakarsē eļļu. Nomizo un sagriez kubiņos sīpolus un puravus. Sakapā un pievieno ķiploku un katlā sautē tos ar timiānu, rozmarīnu, lauru lapām, sāli un pipariem.
  2. Pievieno pārējos samizotos un kubiņos sagrieztos dārzeņus. Sautē apm. 10–15 min uz vidējas uguns. Pārlej ar baltvīnu un sautē vēl apmēram 5 minūtes.
  3. To visu pārlej ar ūdeni un vāri 30 minūtes. Sablenderē ar mikseri, izlaid caur sietu, un zupa gatava. Pēc garšas var pievienot skābo krējumu.
  4. Kamēr zupa vārās, grauzdē lazdu riekstus. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu un liec iekšā riekstus uz apmēram 5 minūtēm.
  5. Riekstus pārber pāri zupai un pievieno mazliet ķirbju sēklu eļļas.

Recepte: Rihards Frīdenbergs - Kalniņš

Pašcepta kūka uz terases

Pavārkursi

26. septembris bija ne tikai burvīga, skaista atvasaras diena, bet arī lieliska pieredze „Četru sezonu virtuvē” tiem, kuri gribēja iemācīties gatavot ātras maltītes darba dienām. Protams, ka kāds no ēdieniem bija ātrāks, kāds – lēnāks, kāds – dārgāks un kāds – lētāks, bet galvenais, ka katrs no šiem ēdieniem sniedza iedvesmu jaunām idejām. Šajos kursos pavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, kuram šie bija jau trešie...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Receptes bilde

Tomātu krēmzupa ar apelsīna mizu

Ziemās ir reizes, kad tik ļoti kārojas pēc vasaras – laika, kad viegli pagatavot ātri un tik aromātiski. Nopirkt svaigus tomātus un vienkārši tos apēst vai...

Vairāk

Receptes bilde

Zupa ar fenheli, balto gaļu un makaroniem

Ar šo zupu vari nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu, jo tā ir gan veselīga, gan garda. Īpaši bērniem, kam ne īpaši patiktu fenhelis, tomēr ļoti pie sirds...

Vairāk

Receptes bilde

Zaļo zirnīšu zupa ar piparmētru eļļu

Laikā, kad zirnīši ir pārpārēm, tie jāizmanto un jāēd visās iespējamajās variācijās. Viena no tām ir zupā – sātīgā un svaigā. Labums, ka šo zupu...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju zupa ar baravikām

Nereti ir situācija, kad, tuvojoties pavasarim, saldētavā lēnām atklājam to, ko esam pa vasaru sasaldējuši. Viens no produktiem noteikti ir baravikas.

Vairāk

Creme de cogumelos

Daudzas labas receptes tapušas tieši laikos un vietās, kad apstākļi spieda gatavot to, kas bija pieejams. Arī šī zupa ir viens no labiem piemēriem, kad,...

Vairāk

Receptes bilde

Spinātu krēmzupa

Spinātu sezonā tos vajadzētu ēst maksimāli daudz, bet lai tie neapniktu, tos vajag pagatavot dažādos veidos, kā piemēram, krēmzupā ar kartupeļiem, un...

Vairāk

Receptes bilde

Kartupeļu-puravu biezzupa ar cūkgaļas desu

"Četru Sezonu Virtuve"

Sātīga biezzupa, kas papildināta ar ceptu bekonu vai tavu iecienīto desu. Bez gaļas derēs gan veģetāriešiem (vistas buljona vietā pievieno...

Vairāk

Receptes bilde

Sīpolu zupa

Reti kad sīpols mums asociējas ar kaut ko saldu. Jā, šis ir viens no tiem – sīpols, kārtīgi izsautēts un pavārīts, dara brīnumus.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos