Vairāk attēluPuravu, kartupeļu un ķirbju krēmzupa

Puravu, kartupeļu un ķirbju krēmzupa

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 350 g puravu, notīrīti, izmanto tikai baltās daļas un pavisam maz no zaļajām daļām
  • 300 g kartupeļu, nomizoti
  • 300 g ķirbja, nomizots
  • 1 liela ķiploka daiviņa, sagriezta plānās šķēlēs
  • 1 lauru lapa
  • 3 ēd.k. olīveļļas, ne extra virgin
  • 800 ml buljona – vistas vai dārzeņu, karsts
  • 125 ml salda krējuma
  • nedaudz kļavu sīrupa
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Šī zupa tiešām lieliski garšo bez liekām piedevām vārīšanas procesā un, ja pasniedzot tai pavisam nedaudz uzlej kļavu sīrupu. Tikai noteikti izberz caur sietu, jo puravi tik labi nesablenderēsies un iekšā būs tādas kā nelielas stīdziņas, no kurām vari izvairīties, izberžot caur sietu un iegūstot izteikti krēmīgu garšu.

Pagatavošana:

  1. Sagriez puravus nelielos 1 cm gabaliņos. Kartupeļus arī sagriez nelielos kubiņos, tāpat arī ķirbjus.
  2. Katlā sakarsē eļļu, liec iekšā puravus, ķiploku, pieber nedaudz sāls un pasautē 15 minūtes uz ļoti mazas liesmas. Pievieno dārzeņus, buljonu un lauru lapu. Vāri, līdz dārzeņi mīksti, kādas 25 minūtes.
  3. Nedaudz atdzesē, sablenderē un izberz caur sietu. Pielej saldu krējumu un liec uz uguns, līdz uzmet pirmo burbuli. Pasniedz ar kļavu sīrupu un maizītēm.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

CetrasSezonas

10.12.2013.

1 daiviņa! Plds, ka ievēroji!

lasmonits

09.12.2013.

Man jautājums par ķiploku - vai ir domāta visa ķiploka galviņa vai tikai viena daiviņa un vēl lauru lapa ir receptē, bet nav pie sastāvdaļām. Paldies!

emīlija

28.08.2013.

Izmantoju vistas buljonu un riekstu ķirbi - sanāca vienkārši lieliska biezzupa! Liels paldies par recepti! Būs kādreiz jāizmēģina ar kļavu sīrupu, jo šoreiz diemžēl tuvākā veikala plauktā neatradu.

ZaneShe

31.01.2011.

Caur sietu bērzu ne tikai puravu stīdziņu dēļ, bet arī lauru lapas dēļ... :) Pirms blenderēšanas biju aizmirsusi to izķeksēt. Sanāca ļoti gardi un krēmīgi.

Angy

16.01.2011.

Brīnišķīga zupa! Lai gan neesmu liela ķirbju mīļotāja, man garšoja!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Receptes bilde

Paprikas un tomātu biezzupa

Šī ir lieliska zupa, kuru vari ēst gan karstu, gan aukstu, jo, pateicoties dārzeņu apcepšanai krāsnī, kur paprika un tomāti tiek apbērti ar pūdercukuru, tai...

Vairāk

Krāsainā pupiņu zupa

Sātīga, pikanta un aromātiska. Tieši tāda, kas aukstajos mēnešos pabaros un sasildīs. Ja izmanto dažādas pupiņas, izskatās interesantāk.

Vairāk

Receptes bilde

Biešu zupa

Ir tādas dienas, kad sakārojas kaut ko no bērnības garšām, no tā, kā ome vārīja biešu zupu un es to ēdu ar skāba krējuma piku. Toreiz tas bija tik...

Vairāk

Receptes bilde

Biezā zupa ar vistu, lēcām, kokosu un pistācijām

Krēmīga, ziemīga un saldena zupa, kas tiek panākts ar kokospiena pievienošanu. Izmanto vistas gaļu, kas nogriezta no kājas vai šķiņķa daļas. Vari izmantot...

Vairāk

Receptes bilde

Ceptu burkānu krēmzupa

Burkāni ir veselīgi. Burkāni ir skaisti. Burkāni ir garšīgi. Tie ir viens no dārzeņiem, kurš, izaudzis vēlā vasarā, mūs pabaro līdz pat pavasarim. Lai tas...

Vairāk

Vistas un baltās paprikas zupa

Viegla zupa, kuras pagatavošanā izmanto vistas treknākos gabalus – stilbiņus, šķiņķīšus un arī muguriņas. Tikpat labi vari paņemt mazu pusi no vistas. Kad...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrais pavasara bioloģiskais gaspačo

Gaspačo ir dažādi veidi ne tikai Spānijā, bet visā pasaulē. Klasiski to gatavoja tikai no četrām sastāvdaļām – maizes, eļļas, ķiplokiem un ūdens....

Vairāk

Receptes bilde

Caldo de Cebola (sīpolu zupa)

Caldo de Cebola ir lielisks piemērs, kā no pavisam vienkāršiem produktiem, ja tos pareizi izmanto, var pagatavot izcili labu ēdienu. Šeit apvienojot...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Vīna darītavas ABAVAS dzērieni saņem starptautiskas godalgas 15.04.15

Šajā nedēļas nogalē Frankfurtē, Vācijā, norisinājās 7. starptautiskā ābolu vīna izstāde – festivāls Apfelwein Weltweit, kas vienkopus pulcē ābolu vīna un sidra darītājus no visas pasaules. Viens no centrālajiem izstādes notikumiem ir konkurss Pomme d'Or, kurā šogad laurus plūca arī ģimenes vīna darītava ABAVAS, saņemot divus Zelta Ābolus – par Sauso Ābolu vīnu un Pussauso Sidru.

Uzkopšanas ierīču marķēšana viesusi pārmaiņas putekļusūcēju tirgū 09.04.15

Patērētāji kļuvuši izglītotāki un spēj putekļusūcēju tirgū atšķirt un izvēlēties labāko – jaunu marķējumu ieviešana ir ļāvusi patērētājiem objektīvi izvērtēt atšķirīgus modeļus un izvēlēties sev piemērotāko. Tā rezultātā dažu ražotāju skaļi reklamēti produkti ir zaudējuši savas pozīcijas, bet citi, savukārt, tieši tās ir stiprinājuši.

Ruutu vāžu kolekcija saņem Red Dot dizaina balvu 09.04.15

Skandināvu dizaina leģenda Iittala ir lepna paziņot, ka Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) radītā vāžu kolekcija Ruutu ieguvusi prestižo Red Dot Product Design 2015 balvu.

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos