Vairāk attēluPuravu, kartupeļu un ķirbju krēmzupa

Puravu, kartupeļu un ķirbju krēmzupa

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 350 g puravu, notīrīti, izmanto tikai baltās daļas un pavisam maz no zaļajām daļām
  • 300 g kartupeļu, nomizoti
  • 300 g ķirbja, nomizots
  • 1 liela ķiploka daiviņa, sagriezta plānās šķēlēs
  • 1 lauru lapa
  • 3 ēd.k. olīveļļas, ne extra virgin
  • 800 ml buljona – vistas vai dārzeņu, karsts
  • 125 ml salda krējuma
  • nedaudz kļavu sīrupa
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Šī zupa tiešām lieliski garšo bez liekām piedevām vārīšanas procesā un, ja pasniedzot tai pavisam nedaudz uzlej kļavu sīrupu. Tikai noteikti izberz caur sietu, jo puravi tik labi nesablenderēsies un iekšā būs tādas kā nelielas stīdziņas, no kurām vari izvairīties, izberžot caur sietu un iegūstot izteikti krēmīgu garšu.

Pagatavošana:

  1. Sagriez puravus nelielos 1 cm gabaliņos. Kartupeļus arī sagriez nelielos kubiņos, tāpat arī ķirbjus.
  2. Katlā sakarsē eļļu, liec iekšā puravus, ķiploku, pieber nedaudz sāls un pasautē 15 minūtes uz ļoti mazas liesmas. Pievieno dārzeņus, buljonu un lauru lapu. Vāri, līdz dārzeņi mīksti, kādas 25 minūtes.
  3. Nedaudz atdzesē, sablenderē un izberz caur sietu. Pielej saldu krējumu un liec uz uguns, līdz uzmet pirmo burbuli. Pasniedz ar kļavu sīrupu un maizītēm.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

CetrasSezonas

10.12.2013.

1 daiviņa! Plds, ka ievēroji!

lasmonits

09.12.2013.

Man jautājums par ķiploku - vai ir domāta visa ķiploka galviņa vai tikai viena daiviņa un vēl lauru lapa ir receptē, bet nav pie sastāvdaļām. Paldies!

emīlija

28.08.2013.

Izmantoju vistas buljonu un riekstu ķirbi - sanāca vienkārši lieliska biezzupa! Liels paldies par recepti! Būs kādreiz jāizmēģina ar kļavu sīrupu, jo šoreiz diemžēl tuvākā veikala plauktā neatradu.

ZaneShe

31.01.2011.

Caur sietu bērzu ne tikai puravu stīdziņu dēļ, bet arī lauru lapas dēļ... :) Pirms blenderēšanas biju aizmirsusi to izķeksēt. Sanāca ļoti gardi un krēmīgi.

Angy

16.01.2011.

Brīnišķīga zupa! Lai gan neesmu liela ķirbju mīļotāja, man garšoja!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Bulgura un sarkano lēcu biezā zupa

Bulgurs ir lielisks graudaugs – tas ir sātīgs, ar riekstu niansēm, kraukšķīgs un ātri pagatavojams. Sarkanās lēcas ir uzturvielām bagātas, saldenas un arī...

Vairāk

Receptes bilde

Lēcu biezzupa ar bekonu

Lai arī beidzot sācies pavasaris un līdz ar to iestājies siltāks laiks, joprojām mūs pārsteidz nepatīkami vēsie vakari. Šī zupiņa ne tikai pabaros, bet arī...

Vairāk

Receptes bilde

Sparģeļu krēmzupa

Šajā zupiņā jūtams pavasaris pat tad, kad ārā vēl snieg. Ne tikai maiga un garda, bet arī viegli pagatavojama...

Vairāk

Receptes bilde

Ziedkāpostu un biešu krēmzupa

Šī rozīgā zupa ikvienam, kurš pats to nav gatavojis, nāk kā pārsteigums, kuru reti atstāj neapēstu. Vasarā, kad ir jaunie ziedkāposti un bietes (jaunās vai...

Vairāk

Receptes bilde

Lauku vistas minestrone

"Četru Sezonu Virtuve"

Īsti pavasarīga zupa, kurā pats galvenais spēlētājs ir LABS, vislabāk – pašu vārīts vistas buljons, ar kuru pārliesi jaunos burkānus, zirnīšus un...

Vairāk

Receptes bilde

Saldo kartupeļu zupa ar kokospienu

Apnikusi ķirbju biezzupa? Pamēģini saldos kartupeļus. Pēc izskata varbūt arī līdzīga, bet pēc garšas – kaut kas pavisam cits...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī gatavota kāpostu zupa ar vistu

Šis ir neparasts veids, kā pagatavot zupu, tā mēdz dažreiz gatavot arī dažās itāļu ģimenēs. Zupa ir sātīga, jo tajā ir gan dārzeņi, gan vista un vēl...

Vairāk

Receptes bilde

Arugulas biezzupa

Bieza, tumīga un saldeni pikanta. Ja zupu vēlies ideālu, tad vienīgā problēma zupas pagatavošanā ir tāda, ka nepieciešams jaudīgs blenderis vai kārītgs...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Ziņas

Atklājot Samsung #FRESH projektu, Rīgā atvērta mirkļa kafejnīca „Urbānais dārzs”  21.08.14

Rīga, Latvija – 2014. gada 20. augusts – Līdz šim pamestā un nezālēm aizaugušā pagalmā Stabu un Skolas ielas stūrī atklāta #FRESH mirkļa kafejnīca „Urbānais dārzs”, kas darbosies vien divas nedēļas – no 19. augusta līdz 2. septembrim. Teju katru vakaru sabiedrībā populāras personības iejutīsies neparastos ampluā – pie DJ pults, šefpavāru vai kādā citā neierastā tēlā.

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos