Vairāk attēluPuravu, kartupeļu un ķirbju krēmzupa

Puravu, kartupeļu un ķirbju krēmzupa

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 350 g puravu, notīrīti, izmanto tikai baltās daļas un pavisam maz no zaļajām daļām
  • 300 g kartupeļu, nomizoti
  • 300 g ķirbja, nomizots
  • 1 liela ķiploka daiviņa, sagriezta plānās šķēlēs
  • 1 lauru lapa
  • 3 ēd.k. olīveļļas, ne extra virgin
  • 800 ml buljona – vistas vai dārzeņu, karsts
  • 125 ml salda krējuma
  • nedaudz kļavu sīrupa
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Šī zupa tiešām lieliski garšo bez liekām piedevām vārīšanas procesā un, ja pasniedzot tai pavisam nedaudz uzlej kļavu sīrupu. Tikai noteikti izberz caur sietu, jo puravi tik labi nesablenderēsies un iekšā būs tādas kā nelielas stīdziņas, no kurām vari izvairīties, izberžot caur sietu un iegūstot izteikti krēmīgu garšu.

Pagatavošana:

  1. Sagriez puravus nelielos 1 cm gabaliņos. Kartupeļus arī sagriez nelielos kubiņos, tāpat arī ķirbjus.
  2. Katlā sakarsē eļļu, liec iekšā puravus, ķiploku, pieber nedaudz sāls un pasautē 15 minūtes uz ļoti mazas liesmas. Pievieno dārzeņus, buljonu un lauru lapu. Vāri, līdz dārzeņi mīksti, kādas 25 minūtes.
  3. Nedaudz atdzesē, sablenderē un izberz caur sietu. Pielej saldu krējumu un liec uz uguns, līdz uzmet pirmo burbuli. Pasniedz ar kļavu sīrupu un maizītēm.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

CetrasSezonas

10.12.2013.

1 daiviņa! Plds, ka ievēroji!

lasmonits

09.12.2013.

Man jautājums par ķiploku - vai ir domāta visa ķiploka galviņa vai tikai viena daiviņa un vēl lauru lapa ir receptē, bet nav pie sastāvdaļām. Paldies!

emīlija

28.08.2013.

Izmantoju vistas buljonu un riekstu ķirbi - sanāca vienkārši lieliska biezzupa! Liels paldies par recepti! Būs kādreiz jāizmēģina ar kļavu sīrupu, jo šoreiz diemžēl tuvākā veikala plauktā neatradu.

ZaneShe

31.01.2011.

Caur sietu bērzu ne tikai puravu stīdziņu dēļ, bet arī lauru lapas dēļ... :) Pirms blenderēšanas biju aizmirsusi to izķeksēt. Sanāca ļoti gardi un krēmīgi.

Angy

16.01.2011.

Brīnišķīga zupa! Lai gan neesmu liela ķirbju mīļotāja, man garšoja!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Receptes bilde

Pupiņu zupa ar makaroniem

Spēcinoša, sildoša un, ja vēl pagatavosi ar paštaisītu buljonu, arī ļoti veselīga. Tāda, kas ar daudz spēka ievedīs tevi pavasarī. Arī bērniem var...

Vairāk

Receptes bilde

Sarkanā burtiņu zupa

Bērniem garšo pasta. Ļoti. Un ja vēl tā ir kādās interesantās formās, tad pavisam labi. Tas ir viens no lieliskiem veidiem, kā bērnam pasniegt dažādus...

Vairāk

Receptes bilde

Margitas gaspačo

Gaspačo arī ir viena no Spānijas virtuves receptēm, kurai ir miljons variāciju. Atkarībā no reģiona un ģimenes. Vieniem patīk ar daudz etiķa, citiem – ar...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī gatavota kāpostu zupa ar vistu

Šis ir neparasts veids, kā pagatavot zupu, tā mēdz dažreiz gatavot arī dažās itāļu ģimenēs. Zupa ir sātīga, jo tajā ir gan dārzeņi, gan vista un vēl...

Vairāk

Receptes bilde

Pikantā tomātu un liellopa zupa pēcsvētku dienai

Teorijas par to, ko ēst dienā, kad moka paģiras, ir dažādas – viena no tām saka, ka neko asu un spēcīgu ēst nevajag, pretī stājas teorijas, ka tas ir pats...

Vairāk

Receptes bilde

Kartupeļu un seleriju krēmzupa

KLASISKA KOMBINĀCIJA

Klasiska kombinācija, kur saldenā selerijas sakne un neitrālais kartupelis veido maigu zupu, kuras garšas izceļ pikantais zilais siers.

Vairāk

Receptes bilde

Balto pupiņu krēmzupa ar zilo sieru

Šo zupu ar liellopa buljonu var pagatavot tik ātri, toties kāda bauda...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī ceptu ķirbju biezzupa

"Četru Sezonu Virtuve"

Šī krāsnī cepto ķirbju un burkānu biezzupa ar ķirbju sēklām un ķirbju sēklu eļļu ir maiga, krēmīga, aromātiska un riekstaina. Protams sezonāla un...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Brančs

Gribu ar ģimeni (bērni, vecvecāki) nosvinēt svētkus kādā foršā vietā ar...

Samanta 15.07.2014. 13:08

Ideāla karamele

Domāju tas ir atkarīgs no pannas kādu izmantojat ,temperatūras ,un ilguma .......

Jānis 10.05.2014. 01:46

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Rītiņš un Sirmais Rīgas svētkos aicina uz lielāko restorānu Rīgā 22.07.14

Sestdien, 16.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā tiks atvērts “Rīgas svētku restorāns”, kurā vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni un kafejnīcas. Apmeklētājus ar savu meistarību pārsteigs tādi populāri Latvijas šefpavāri kā Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Ingmārs Ladigs, Māris Astičs, Valters Zirdziņš un citi.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Vēsturiskajā „RĪGAS” dzirkstošo vīnu līnijā radīts jauns zīmols – „RĪGAS Prestige Cuvée 21.07.14

Sekojot alkoholisko dzērienu inovācijām un tendencēm pasaulē, vēsturiskajam dzirkstošā vīna zīmolam “RĪGAS’’, kas uzņēmumā “Latvijas balzams’’ tiek ražots jau kopš 1952. gada, tehnologi radījuši jaunu līnijas paplašinājumu – „RĪGAS Prestige Cuvée’’.

Šefpavārs Raimonds Zommers radījis savu alus šķirni 21.07.14

Populārā raidījuma Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs un restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar alus darītavas Aldaris galveno alus meistaru Valdi Čunku radījis jaunu gaišā alus šķirni – Zommer’s. Jaunais alus brūvēts Aldara vēsturiskajā alus darītavā un būs pieejams ierobežotā daudzumā – pārdošanā būs vien 10 000 pudeļu, kuras varēs iegādāties tikai Rimi veikalu tīklā un restorānā Kaļķu vārti. Tas ir pirmais kāda šefpavāra alus Latvijā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos