Vairāk attēluPuravu, kartupeļu un ķirbju krēmzupa

Puravu, kartupeļu un ķirbju krēmzupa

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 350 g puravu, notīrīti, izmanto tikai baltās daļas un pavisam maz no zaļajām daļām
  • 300 g kartupeļu, nomizoti
  • 300 g ķirbja, nomizots
  • 1 liela ķiploka daiviņa, sagriezta plānās šķēlēs
  • 1 lauru lapa
  • 3 ēd.k. olīveļļas, ne extra virgin
  • 800 ml buljona – vistas vai dārzeņu, karsts
  • 125 ml salda krējuma
  • nedaudz kļavu sīrupa
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Šī zupa tiešām lieliski garšo bez liekām piedevām vārīšanas procesā un, ja pasniedzot tai pavisam nedaudz uzlej kļavu sīrupu. Tikai noteikti izberz caur sietu, jo puravi tik labi nesablenderēsies un iekšā būs tādas kā nelielas stīdziņas, no kurām vari izvairīties, izberžot caur sietu un iegūstot izteikti krēmīgu garšu.

Pagatavošana:

  1. Sagriez puravus nelielos 1 cm gabaliņos. Kartupeļus arī sagriez nelielos kubiņos, tāpat arī ķirbjus.
  2. Katlā sakarsē eļļu, liec iekšā puravus, ķiploku, pieber nedaudz sāls un pasautē 15 minūtes uz ļoti mazas liesmas. Pievieno dārzeņus, buljonu un lauru lapu. Vāri, līdz dārzeņi mīksti, kādas 25 minūtes.
  3. Nedaudz atdzesē, sablenderē un izberz caur sietu. Pielej saldu krējumu un liec uz uguns, līdz uzmet pirmo burbuli. Pasniedz ar kļavu sīrupu un maizītēm.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

CetrasSezonas

10.12.2013.

1 daiviņa! Plds, ka ievēroji!

lasmonits

09.12.2013.

Man jautājums par ķiploku - vai ir domāta visa ķiploka galviņa vai tikai viena daiviņa un vēl lauru lapa ir receptē, bet nav pie sastāvdaļām. Paldies!

emīlija

28.08.2013.

Izmantoju vistas buljonu un riekstu ķirbi - sanāca vienkārši lieliska biezzupa! Liels paldies par recepti! Būs kādreiz jāizmēģina ar kļavu sīrupu, jo šoreiz diemžēl tuvākā veikala plauktā neatradu.

ZaneShe

31.01.2011.

Caur sietu bērzu ne tikai puravu stīdziņu dēļ, bet arī lauru lapas dēļ... :) Pirms blenderēšanas biju aizmirsusi to izķeksēt. Sanāca ļoti gardi un krēmīgi.

Angy

16.01.2011.

Brīnišķīga zupa! Lai gan neesmu liela ķirbju mīļotāja, man garšoja!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Zivju zupa

Bieži vien sanāk iegādāties garneles ar čaulām. Garneles var izmantot vienā ēdienā, bet čaulas ārā nemest un pagatavot zupu. Ja tās apcep brūnas, tad pēc...

Vairāk

Receptes bilde

Maigā ķirbju un kukurūzas krēmzupa

Izteikti krēmīga, maiga un samtaina zupa. Tajā rudens izcilākais dārzenis ķirbis kopā ar kukurūzu rada interesantu un pilnīgu rudens garšu. Pasniedz ar tādām...

Vairāk

Receptes bilde

Buljonzupa ar Ziemassvētku makaroniem

Pietiek izvārīt labu buljonu, lai vienīgais, ko atliek izdarīt, ir – tajā ielikt pastu. Un vēl vieglāk ir uzvārīt buljonu dienu pirms Ziemassvētkiem un tad,...

Vairāk

Jutas aukstā zupa

Šī ir manas bērnības aukstā zupa, ko katru vasaru vairākas reizes gatavoja mana mamma. No malas liekas tikpat parasta kā visas citas, tomēr tikai ar kefīru un...

Vairāk

Receptes bilde

Dzidrā vistas zupa ar filini piccoli

Lai izdotos laba zupa, ir svarīga viena ļoti būtiska sastāvdaļa – buljonas. Lai gan tas attiecas uz visām zupām, īpaši svarīgi tas ir gatavojot tieši...

Vairāk

Receptes bilde

Balto pupiņu krēmzupa ar zilo sieru

Šo zupu ar liellopa buljonu var pagatavot tik ātri, toties kāda bauda...

Vairāk

Receptes bilde

Caldo de Cebola (sīpolu zupa)

Caldo de Cebola ir lielisks piemērs, kā no pavisam vienkāršiem produktiem, ja tos pareizi izmanto, var pagatavot izcili labu ēdienu. Šeit apvienojot...

Vairāk

Krāsainā pupiņu zupa

Sātīga, pikanta un aromātiska. Tieši tāda, kas aukstajos mēnešos pabaros un sasildīs. Ja izmanto dažādas pupiņas, izskatās interesantāk.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos