Vairāk attēluPuravu, kartupeļu un ķirbju krēmzupa

Puravu, kartupeļu un ķirbju krēmzupa

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 350 g puravu, notīrīti, izmanto tikai baltās daļas un pavisam maz no zaļajām daļām
  • 300 g kartupeļu, nomizoti
  • 300 g ķirbja, nomizots
  • 1 liela ķiploka daiviņa, sagriezta plānās šķēlēs
  • 1 lauru lapa
  • 3 ēd.k. olīveļļas, ne extra virgin
  • 800 ml buljona – vistas vai dārzeņu, karsts
  • 125 ml salda krējuma
  • nedaudz kļavu sīrupa
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Šī zupa tiešām lieliski garšo bez liekām piedevām vārīšanas procesā un, ja pasniedzot tai pavisam nedaudz uzlej kļavu sīrupu. Tikai noteikti izberz caur sietu, jo puravi tik labi nesablenderēsies un iekšā būs tādas kā nelielas stīdziņas, no kurām vari izvairīties, izberžot caur sietu un iegūstot izteikti krēmīgu garšu.

Pagatavošana:

  1. Sagriez puravus nelielos 1 cm gabaliņos. Kartupeļus arī sagriez nelielos kubiņos, tāpat arī ķirbjus.
  2. Katlā sakarsē eļļu, liec iekšā puravus, ķiploku, pieber nedaudz sāls un pasautē 15 minūtes uz ļoti mazas liesmas. Pievieno dārzeņus, buljonu un lauru lapu. Vāri, līdz dārzeņi mīksti, kādas 25 minūtes.
  3. Nedaudz atdzesē, sablenderē un izberz caur sietu. Pielej saldu krējumu un liec uz uguns, līdz uzmet pirmo burbuli. Pasniedz ar kļavu sīrupu un maizītēm.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

CetrasSezonas

10.12.2013.

1 daiviņa! Plds, ka ievēroji!

lasmonits

09.12.2013.

Man jautājums par ķiploku - vai ir domāta visa ķiploka galviņa vai tikai viena daiviņa un vēl lauru lapa ir receptē, bet nav pie sastāvdaļām. Paldies!

emīlija

28.08.2013.

Izmantoju vistas buljonu un riekstu ķirbi - sanāca vienkārši lieliska biezzupa! Liels paldies par recepti! Būs kādreiz jāizmēģina ar kļavu sīrupu, jo šoreiz diemžēl tuvākā veikala plauktā neatradu.

ZaneShe

31.01.2011.

Caur sietu bērzu ne tikai puravu stīdziņu dēļ, bet arī lauru lapas dēļ... :) Pirms blenderēšanas biju aizmirsusi to izķeksēt. Sanāca ļoti gardi un krēmīgi.

Angy

16.01.2011.

Brīnišķīga zupa! Lai gan neesmu liela ķirbju mīļotāja, man garšoja!

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Zupas"

Receptes bilde

Saldās kukurūzas un vistas zupa

Šī būs īstā recepte, kad gribas siltu un sātīgu zupu ar vistiņu. Turklāt šī nav parasta vistas zupa, jo tai pievienota kukurūza, kas piešķir neparastu...

Vairāk

Receptes bilde

Pikantā tomātu un liellopa zupa pēcsvētku dienai

Teorijas par to, ko ēst dienā, kad moka paģiras, ir dažādas – viena no tām saka, ka neko asu un spēcīgu ēst nevajag, pretī stājas teorijas, ka tas ir pats...

Vairāk

Receptes bilde

Maigā ķirbju un kukurūzas krēmzupa

Izteikti krēmīga, maiga un samtaina zupa. Tajā rudens izcilākais dārzenis ķirbis kopā ar kukurūzu rada interesantu un pilnīgu rudens garšu. Pasniedz ar tādām...

Vairāk

Receptes bilde

Dzelteno zirņu un ķirbju krēmzupa

Ir reizes, kad zirņus gadās uzvārīt stipri par daudz, un tad nav saprotams, ko lai no viņiem pagatavo. Arī man gadījās, ka sausais svars izlikās tik mazs, bet...

Vairāk

Receptes bilde

Laša zupa somu gaumē

"Četru Sezonu Virtuve"

Laša zupa somu gaumē ir ļoti klasisks somu virtuves ēdiens, kurš ir patīkams tieši tāpēc, ka ir tik vienkāršs un saprotams. Kartupeļi, lasis un puravi kopā...

Vairāk

Receptes bilde

Cukini un brī siera krēmzupa

Šī ēdiena galvenās sastāvdaļas ir vienkāršas un neuzbāzīgas. Saliekot tās kopā, sanāk maiga un delikāta krēmzupa. Bērniem patiks tās tīrā garša, bet...

Vairāk

Receptes bilde

Sarkanā itāļu ziemas pupiņu biezzupa

Ziema, Itālija, zupas – tās ir trīs nesaraujami saistītas lietas. Šajās zupās bieži vien izmanto dažādus kaltētus pākšaugus un visbiežāk pupiņas. Tās...

Vairāk

Receptes bilde

Sīpolu zupa

Reti kad sīpols mums asociējas ar kaut ko saldu. Jā, šis ir viens no tiem – sīpols, kārtīgi izsautēts un pavārīts, dara brīnumus.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Miera ielas svētkos atklās Laima ražotnes atjaunoto sienu 22.05.15

Par godu saldumu fabrikas Laima 145. jubilejas gadam, Miera ielas svētku ietvaros tiks atklāta Laimas ražotnes atjaunotā siena, kas ieguvusi jaunu dizainu un funkcionalitāti. Ražotnes atjaunotā siena ir uzņēmuma dāvinājums Rīgas pilsētai, atzīmējot Laimas jubilejas gadu.

Dobeles Ceriņu svētki - bauda acīm, dvēselei un sajūtām 15.05.15

23.maijā plkst. 16.00 Dobeles Ceriņu dārzā notiks tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts. Šogad koncertā „Ceriņu tango” skanēs jaunklasikas žanrs - tango mūzika. Programmas pirmajā daļā būs fragmenti no mūzikas un sajūtu izrādes ,,Cantando y amando" - Astora Pjacollas tango Ilonas Bageles izpildījumā. Koncerta otrajā daļā Karinas Tatarinovas un Andra Daņiļenko izpildījumā skanēs Argentīniešu tango, Oskara Stroka, Raimonda Paula, Alfrēda Vintera u.c. komponistu tango mūzika. Koncerta rīkotāji sola, ka kaislīgā tango mūzika savienojumā ar ceriņu krāšņo burvību neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

Santa Maria papildina BBQ produktu klāstu un uzlabo iepakojuma dizainu 30.04.15

Santa Maria uzlabotais BBQ produktu klāsts sniedz iespēju baudīt lielāku vasaras ēdienu dažādību un ātri pagatavot gardas maltītes bez īpašiem sagatavošanās darbiem. Ņemot vērā klientu izpētes rezultātus, BBQ mērču plastmasas pudeles ir nomainītas pret stikla pudelēm, piešķirot tām autentiskāku un augstvērtīgāku izskatu.

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc Staburadzes tortēm 29.04.15

Šī gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA “Staburadze konditoreja” (turpmāk – Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos